Genemuiden groet Den Bosch

  •   keer gelezen   Column

Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Tonny is een man uit Genemuiden en dat ligt hier best ver vandaan. Omdat Tonny veel over Den Bosch gehoord had, besloot ie op zondag 26 mei eens naar deze mooie stad te gaan. Samen met zijn vrouw die toevallig ook Tonnie heet maar dan met een ‘ie’. Om 9 uur zaten ze al in de auto en tegen elven parkeerden zij hun auto op het transferium bij het provinciehuis want de Tonnies weten hoe het hoort! De bus leidde hen over de Pettelaarseweg de stad in. De bus botste bijna tegen een hek aan waar een vrijwilliger van de politie voor stond. ‘Allemaal uitstappen, we kunnen niet verder in verband met de Vestingloop’, riep hij. Zigzaggend door de hekken kwamen ze op de Parade terecht waar ze een gilde bezig zagen. ‘Zouden ze die hekken voor hen hebben neergezet’, vroegen de Tonnies zich af. Voordat ze een antwoord kregen, werden ze overlopen door sportievelingen. Mensen met hardloopschoenen, rugnummers bevolkten al snel de Parade met al hun fans. Schoorvoetend probeerden ze het plein te verlaten en liepen met de drukte mee naar de Verwerstraat. Snel een zijstraatje in kon niet want daar lag iemand op de grond in een plas bloed en diezelfde politievrijwilliger sommeerde hen door te lopen. Op de markt stonden allerlei eettentjes van wijkteams waar je voor niks kon eten. Toen ze eindelijk aan de beurt waren bleek dat je daar vouchers voor moest hebben die zij, als Genemuiders, niet hadden weten te bemachtigen.
Hongerig liepen ze terug naar de Parade tegen zevenen waar ze overstemd werden door klokgelui en een lange stoet met een Mariabeeld. ‘Word die neergestoken persoon nu al begraven’, vroeg Tonnie. ‘Nee, ik denk dat de hockeydames kampioen van Nederland zijn geworden’, antwoordde Tonny. Toen ze later zwijgend terugreden waren ze het er beiden over eens: Den Bosch is een mooie stad maar wel een beetje druk...

Meer berichten