Vrolijk Kerstfeest

  •   keer gelezen   Column

Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Nog maar heel even en het is weer kerstmis. Kerst betekent voor mij net als voor vele anderen gezellig met de familie eten, drinken en samenzijn. De volgorde kan per familie verschillen. Niet iedereen viert het op deze manier, gewoon omdat ze de middelen niet hebben of omdat ze de gezelligheid missen. Gelukkig zijn er in deze donkere dagen voor kerst heel veel mensen die zich bezighouden met geld, gezelligheid, eten en cadeaus inzamelen voor juist deze doelgroepen. Daarom handen op elkaar voor stichtingen zoals De Vincentius, de Voedselbank, Missie X-mas, Eten met je hart en nog vele anderen!

Bij ons thuis nemen we altijd nog even het jaar door tijdens het kerstdiner. Zouden meer families dat doen? Ik ben dan wel benieuwd wat onze burgemeester tegen zijn vrouw zou zeggen. Misschien zoiets van: ‘Okay, het was een trubbelig jaar, maar ik mag in ieder geval nog een paar jaar langer blijven!’ En hoe zou het er dan aan toe gaan bij de familie van Fred van der Hoorn? Zouden zij van een Arabisch kerstdiner genieten? Fred met een tulband op? Ach, en bij Ruud Schouten thuis... Zou zijn vrouw zeggen: ‘Ruud, je moet binnenkort weer eens langs die Bartenbrug fietsen: hij is nog steeds niet af!’ Zouden ze bij de familie Jo Timmermans een stevig kringgesprek hebben? En in Cromvoirt bij Onno en Albert thuis, zouden ze daar een lekker jong haantje serveren en daarna eens een behoorlijke discussie voeren? Ach, iedereen viert Kerst op z’n eigen manier dus daarom: een heerlijk en vrolijk kerstfeest, hoe je het ook viert!

Meer berichten