Grote hennepkwekerij in loods NCB-laan

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83003]

Iedere inwoner van Rusland is begonnen als Russisch ei. Pygmeeën leven korter. En je kunt wel degelijk alle paddenstoelen eten … alleen van sommige ga je dood. Ja, beste lezer, als je even nadenkt, kom je tot de meest verrassende inzichten. In limonade zit geen citroen maar smaakstof, hoorde ik van de week. Vanaf dat moment ben ik afwasmiddel gaan drinken. Ho ho, niet dat ik alles voor zoete koek slik. Nee, verre van dat. Bij alles wat ik lees en hoor, vraag ik me wel degelijk af of het allemaal wel klopt. Ging Michael Jackson inderdaad steeds slechter dansen naarmate hij blanker werd? Is Hugo de Groot wel in een boekenkist uit kasteel Loevestein ontsnapt? Ik kan dat niet meer controleren. Ik zou nu zeggen: via de achteruitgang van de souvenirshop kon hij zo naar buiten lopen, toch? Ja joh, die historici kunnen zoveel zeggen!

Zo zit dat ook met het regionale nieuws. Bij veel berichten heb ik zo mijn twijfels. Vooral als er cijfers in voor komen. Zo mochten we via kliknieuws vernemen dat 25 november jongstleden in het Boxmeerse Maasziekenhuis de duizendste baby werd geboren. Proficiat lieve ouders, maar was het werkelijk nummer 1000 … en geen 999 of 998. Dat is toch ook mooi? En volgens hetzelfde bericht vond de geboorte plaats om 11 uur 52. Oh, echt waar? Geen minuut eerder of later? En hoe klok je dat precies? Wanneer ben je echt geboren? Als het koppie eruit is, bij het eerste kreetje of bij het doorknippen van de navelstreng? Ja, als je dan toch exact wil zijn, zet er dat dan bij!
Ons wekelijkse drugsnieuws staat ook altijd vol met dat soort vervelende cijfertjes. Afgelopen week werden in de Osse Hertog Antonstraat 170 hennepplantjes ontdekt. 170 dus. Is dat getal niet te mooi rond? In twee Keldonkse slaapkamers bevond zich een kwekerij met 32 assimilatielampen. Eh … 32? Zegt me niks. Is dat veel? En op diezelfde dag liep de politie in Veghel tegen een loods aan met welgeteld 2285 plantjes. Weer zo’n getal. Heeft de politie ook in de berging gekeken? En is in dat getal de verdorde hennep in de vuilnisbak ook meegeteld? Geen idee. Ik moet er maar op vertrouwen dat het cijfer klopt. De loods bevond zich overigens op de NCBlaan en dat geloof ik blind: N(arcotica) C(anabis) B(lowen). Klopt.
Een jezelf wegcijferend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten