Rennen op hoge hakken, leuk toch?

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik vroeg laatst aan mijn tante Grada wat haar ouders ’s avonds deden, vroeger in het pre-televisie tijdperk. Ze had geen idee, en haar 15 broers en zussen ook niet. Vreemd, en nou kunnen we zogenaamd niet meer zonder dat kastje. Wat zeg ik, televisie leidt inmiddels tot geweld … want je wilt niet weten in hoeveel gezinnen wordt gevochten om de afstandsbediening. Iedere avond! Het wachten is op de eerste ZAP-dode.
Sorry hoor, maar aan mij is het allemaal niet besteed. Naar The Voice kijk ik inmiddels in stijl: met de rugleuning naar het toestel gekeerd. En bij het real-life programma “De Bevalling” haal ik hijgend en puffend de aftiteling. Vorige week had een hoogzwangere dame haar dijen laten sponsoren door Olvariet. Bah! Spektakel zonder inhoud. En ze maken het allemaal zo belangrijk. Bin Laden, Karadzic, Mladic zijn inmiddels allemaal gevonden … nou de mol nog. Chips, flesje cola erbij … en kijken!
Beste lezer, hang nou gewoon vanavond eens deze weekkrant voor het beeldscherm en sla om de vijf minuten de pagina om. Je zult zien, je hebt de avond van je leven. Net zoals vroeger de Neanderthalers. Die zaten hele avonden gebiologeerd naar hun eigen grottekening te koekeloeren. Conclusie: Ik ben voor betaaltelevisie: voor sommige programma’s zouden ze de kijker moeten betalen. Tot zover mijn mening over het meest invloedrijke massacommunicatiemiddel van de afgelopen eeuw. En zo kan ik ook nog een zwartboekje open doen over het mobieltje (twitter, de nieuwste legale manier om minderjarigen te volgen) en het wereld wijde web, waar inmiddels 5 miljard mensen in verstrikt zijn geraakt.

Ben ik nou ineens een ouwe lul? Valt best mee. Ik kan nog best genieten van bepaalde uitwassen van het holle moderne leven. Om dat te bewijzen ga ik hier uitgebreid reclame maken voor een even fantastisch als inhoudsloos spektakel: De Stiletto Run van Oss! 110 meter rennen op ongemakkelijke vrouwenschoenen. Het dragen van hoge hakken is zeer waarschijnlijk bedacht door een man, “want op die stiletto’s komen die vrouwtjes geen meter vooruit, je pakt ze zo!”, maar van dat vooroordeel wordt dus op zondag 29 september gehakt gemaakt. En nou komt er geen grap over Oss en stiletto’s en hoe toepasselijk dat allemaal is. Nee, ik zeg hier alleen: kom zondag 29 september naar de Osse Peperstraat! Het spektakel begint om 15.00 uur. Chips, flesje bier erbij …en kijken!

Een spectaculair weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten