Bosch diner

  •   keer gelezen   Column

Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar .

[image=224619]

Twee jaar geleden bedacht een commissie van wijze heren dat Eindhoven de kartrekker moest worden in de strijd om de Culturele Hoofdstad. Lacherig werd gezegd: ‘Den Bosch? Dat is toch veel te klein!’ En wij Bosschenaren zijn gewend om te luisteren naar de mensen uit de Randstad dus knikten braaf Ja. Nu het pietepeuterige Leeuwarden de strijd heeft gewonnen, bleek dat het toch om iets anders ging.... Gelukkig houden we in ieder geval nog 10 miljoen in onze zak.

Eigenlijk zouden we die 10 miljoen kunnen besteden aan Bossche cultuur maar wat gebeurt er? Het Winterparadijs gaat misschien niet door want er is geen geld meer... Het Bosch diner, één van weinige activiteiten waarmee de stichting Jheronimus 500 zich laat zien, wordt waarschijnlijk geschrapt want er is geen geld meer. Ook hier zitten Randstedelingen in de wijze commissie want die hebben er tenslotte verstand van. Het blijkt namelijk dat het Bosch Diner 180.000 euro kost. Huuh? Toen de koning en de koningin hier laatst waren kostte dat ongeveer net zo veel....? En toen hadden we een dure Guus Meeuwis, duizenden mensen, duizenden beveiligers, dus ja dat geloof ik wel. Maar zo’n Bosch diner? De hoofdrolspelers, de deelnemende kookteams, krijgen 750 euro per team. Maal 12 is dat 9000 euro. En dan hebben we nog de inrichting van de markt, de huur van zes keukens, wat consumptiebonnen, laten we zeggen 30.000 euro. Waar blijven dan die andere 140.000 euro? In de zakken van die Randstedelingen?

Ik wil het graag organiseren voor de helft, voor 90.000 euro en dan weet ik zeker dat het net zo leuk wordt! Ik vrees dat de Bosschenaren alleen met een zware financiële kater terug gaan denken aan Jeroen Bosch en dat de gemiddelde bewoner zal zeggen: Bosch? Die? Nee!

Meer berichten