Eenderde te hard op Boerdonksedijk

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Hoera, ik mag weer aan de slag! Zaterdag 24 augustus sta ik in de Kersouwse bossen van Heeswijk en de dag erna in het Hoessenbosche Berghem. En ik weet nou al wat er gaat gebeuren, zeker na afloop. Want telkens als ik hier in de buurt optreed en na de show aan de bar sta, komt er een (in het begin) schuchter typetje op me af, met altijd weer die ene vraag: “Tjuu Mark, hoe verzinde ’t toch? Hoedoededah?” Goeie vraag. Tot voor kort zei ik dan “geen idee” en dronk ik rustig verder, maar nu na 3 maanden meditatief totaal niks doen, ben ik op een heel ander antwoord uitgekomen. Ik denk namelijk dat ik in staat ben om twee uur volstrekte onzin logisch aan elkaar te praten doordat ikzelf gekmakend nieuwsgierig ben. Ik wil echt alles weten. Zo ben ik bijvoorbeeld razend benieuwd hoe een biefstuk smaakt die is gebakken in zonnebrandolie, factor 45. En hoeveel Chinezen zijn er eigenlijk? Ja, 1,3 miljard zo ongeveer, maar hoeveel zijn er precies? Trouwens, hebben Chinese vrouwen nooit hoofdpijn? En hoe kunnen ze daar met zoveel geboortes nog volhouden dat pingpong de nationale sport is? Jawel, terwijl anderen allang depressief zijn afgehaakt, blijf ik me dingen afvragen. Een Push-up BH is die half vol of half leeg?

Ieder week staat deze krant vol berichten uit de streek. Korte beschrijvingen van gebeurtenissen die door de doorsnee lezer worden geslikt voor zoete koek … maar niet door mij. Ik wil altijd weer meer weten. Hier komen vier berichten van deze week waar ik veel meer van zou willen weten: 1. B&W van Grave bezoekt binnenstad van Grave. (Eh … moet dat in de krant? Ik hoop dat ze er dagelijks komen, niet dan?) 2. Vanaf deze week mag je in Oss overal trouwen. (Oh … dus ook in de kluis van de Rabobank, bij de burgemeester thuis en in het linker pashokje achterin bij Van Oorschot damesmode?) 3. Eenderde van de gecontroleerde automobilisten reed dinsdag te hard op de Boerdonksedijk tussen Erp en Boerdonk. (Wat was daar dan te doen dat ze zo hard moesten rijden? Of wilden de automobilisten daar nou net heel snel vandaan?) 4. Storing 112 in deel van Brabant. (Aan wie hebben ze die storing gemeld?)

En zo kan ik nog wel even doorgaan ...

Een weekend vol vraagtekens gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten