Geen klachten over welstand in Uden

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Volgens een onderzoek onder 1000 bejaarde Brabanders heeft nog driekwart van de ouwe heren seksuele omgang. Dat bewijst dus dat ook oude mannen nog enorm kunnen …liegen. Nog eentje: 60 procent van de getrouwde mannen beweert hun vrouw zeker eenmaal per week ontbijt op bed te brengen. Geloof jij het? De enige vrouwen die ontbijt op bed krijgen, liggen in het ziekenhuis, en nergens anders. Ook gelogen dus. Mijn tante Grada zat vroeger bij de zusters Franciscanessen in Veghel en deelde daar de lakens uit, zo beweerde ze. Pas na haar dood bleek ze daar ook de handdoeken te hebben gevouwen. En wat dacht je van stewardessen? Ken je hun praatje waarin ze omstandig uitleggen dat je stoelzitting tijdens de noodlanding dienst kan doen als “drijvend vlotje”. Wat? Als toilet zul je bedoelen!
Onder Amerikaanse muggen heerst obesitas omdat ze inmiddels meer vet dan bloed zuigen, in Schotland eten ze gefrituurde marsen, en in ieder Russisch vrouwtje zit weer een kleiner Russisch vrouwtje dat dezelfde kleren draagt en daar zit ook weer een kleiner Russisch vrouwtje onder en ga zo maar door. Geef maar toe, beste lezer, je leest dit en slikt het allemaal voor zoete koek, omdat je het toch niet gaat controleren, wel dan? Dat we afgelopen week zulke mooie zonsondergangen hadden vanwege een bosbrand in Amerika …. Eh, tuurlijk joh!

Zo werkt de overheid ook. Die roept ook van alles, en weet dat wij sukkels dat toch niet gaan controleren. Oh, is Ziekenhuis Bernhoven financieel kerngezond? Zal wel. Moeten we strategisch in zetten op slechts één gemeente in het land van Cuijk? Prima, als ze de provincie dat zegt … Veghel moet haar winkelhart restylen met licht, geluid en de geur (van sigaren). Eh … nou ja, als de centrummanager dat vindt, wie zijn wij dan om dat tegen te spreken. Snap je, ze komen weg met al die onzin, omdat wij, passieve knuppels, het er toch bij laten zitten. Zo trompetterde de gemeente Uden dat er nul klachten waren over de afschaffing van de welstand. Nul! Echt alle Udenaren vonden het fantastisch dat ze nou ineens overal alles mochten bouwen wat ze wilden. Gelukkig kon ik me nog net herinneren dat ikzelf heftig heb geageerd tegen dit stompzinnige beleid waarin het hele buitengebied wordt verkwanseld … anders was ik daar ook nog ingetrapt. Maar mooi niet.

Een klachtenvrij weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten