Udense burgemeester voor het eerst in zweefvliegtuig

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Weet je dat er op een Rolls-Royce geen ruitenwissers zitten? Nee, bij aankoop krijg je een garantiebewijs waarin staat dat het niet zal regenen als je ermee rijdt. En als je na een vliegtuigcrash midden in de Andes terechtkomt waar niemand je kan vinden en je besluit dan uiteindelijk na maanden van enorme honger een zojuist overleden medepassagier op te eten, weet je dat je dan ook automatisch zijn airmiles krijgt. En ik heb me ook laten vertellen dat als je kokende decafé koffie over je heen krijgt, dat je dan toch meteen in kunt slapen. Maar goed, helemaal zeker weet ik dat dus niet. Nee, daarvoor zou ik het zelf mee moeten maken. Of zoals Dr. Oetker zou zeggen: “The proof is in the pudding”.

Je moet praten tegen planten, dan groeien ze beter, zo zei mijn bloemist eens. Nou, dat wilde ik wel ’s zien. Vier maanden heb ik tegen mijn geranium gepraat, op het laatst heb ik zelfs iedere 5 minuten “groeien eikel” geroepen, maar toch ging hij dood. Hij bleek toch ook water nodig te hebben. Tja, mij hebben ze mijn hele leven al leugens op mijn mouw gespeld. Als klein jongetje wist ik niet beter dan dat je voor meisjes moest uitkijken want liefde maakte blind. Achteraf viel dat allemaal reuze mee, al draag ik sinds kort wel dubbelfocus glazen. Maar ik weet inmiddels, je moet gewoon niet alles geloven wat ze zeggen.

Henk Hellegers is deze maand op de kop af 3 jaar burgemeester van Uden. Dat hij het volhoudt, petje af. En in die ruim duizend dagen dat hij zijn ketting draagt, is er door de Udense raad natuurlijk enorm veel besloten. De bouw van een ziekenhuis, een Van der Valkhotel, uitbreiding van woonwijken, nieuwe rotondes, de verpaupering van bedrijventerrein Vluchtoord, het afblazen van het winkelplan Uden Centrum West … nou ja, teveel om op te noemen. Er is daar in het gemeentehuis zoveel vergaderd en besloten dat de burgemeester uiteraard geen tijd meer had om ’s buiten te gaan kijken of het ook daadwerkelijk werd uitgevoerd. En zo kwam hij op het idee om eens contact op te nemen met zweefvliegclub Volkel. Afgelopen vrijdag maakte Hellegers zijn eerste zweefvlucht en na afloop kwam hij lachend de cockpit uit. “Jammer, ik had mijn papieren mee moeten nemen, dan had ik kunnen kijken of alles klopt”. En zo is het. Laat je niks wijsmaken, Henk.

Achteraf een gecontroleerd weekend gewenst

Mark van de Veerdonk

Meer berichten