Udense grasmaaier een ware internethit

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Mijn familie is net een aardappelveld. Het beste gedeelte ligt onder de grond. Zo kwam ik op onze jaarlijkse familiereünie mijn nicht Esmeralda tegen. Ze had haar naamplaatje voorop gespeld en dat was maar goed ook, want ik herkende haar echt niet meer. Ze had net haar zesde facelift achter de rug. Toen ze haar benen over elkaar deed, viel haar mond open. Verder droeg ze een ware toren van hair extensions. Over haar botox lippen en silicone borsten zal ik het maar niet hebben. Vroeger kon ze model staan voor strijkplanken en snowboards, zo plat was ze … maar nou danste het naamplaatje goed een halve meter voor haar uit. Weet ik veel, misschien had ze ook nog een kartonnen doos!? Ze had zoveel implantaten en plastieke opvulsels, als ze ooit doodgaat, kan ze d’r lichaam zo aan de firma Tupperware schenken. Volgens mij waren alleen haar wimpers echt, de rest was vals. Vraagt ze: “Zou ik nog een neusoperatie nemen?” Ik zeg, “tja, het blijft een gok, hè?”

Opvallen. Je moet er uit springen. En het motto is dan vaak: hoe groter hoe beter! Kijk maar eens naar de manier waarop middelbare scholieren tegenwoordig naar hun afsluitende gala wensen te gaan. Ga jij in een 18deurs limousine? Oh, dan huur ik een Scania vrachtwagen met oplegger. Bij kasteel Heeswijk landde vorig jaar, bij het afscheidsgala van gymnasium Bernrode, een heuse helikopter. Toe maar, hoe lang duurt het nog voordat er de eerste Boeing 747 landt? Op het land van boer van Kessel is plek zat.

Het wachten was op de eerste rebel. Iemand die schijt had aan die idiote wedloop. En jawel, daar was ineens Martijn van der Burgt, van het VMBO aan het Udens Colllege. Hij weigerde demonstratief die overtreffende trap op te gaan. Terwijl de hummers hem om de oren vlogen, kwam Martijn op een grasmaaier naar Club Sanchezz getuft! De Udense lokale omroep Skyline filmde zijn aankomst en op de vraag hoe hij toch op dat originele idee was gekomen, orakelde Martijn in plat Brabants: “Verstand op nul, en gaon mi dieun banaan.” Zeg ,maar het VMBO-motto. Niet gek dat dit fragment op internet een ware hit is. Wel jammer dat hij op het eind nog een wheelie deed met zijn maaiertje, anders had ik Martijn meteen voorgesteld als onze nieuwe Minister van Onderwijs. Klein is fijn.

Geen overdreven groots weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten