Weer auto tegen boom Boekelseweg Erp

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Jammer dat je deze column niet meer zult lezen. Want het is één van de beste stukjes die ik de afgelopen 5 jaar voor deze weekkrant heb geschreven. Met een leuk begin, een meer dan onderhoudend middenstuk en bovenal een pittig einde. Maar goed, de Maya’s hebben daar dus een stokje voor gestoken. Had ik kunnen weten. Eerst dacht ik nog, laat maar waaien die Indianen-kalender. Dat kwam door het Veghelse Bernhovenziekenhuis. Een gediplomeerde arts had daar namelijk eergisteren tegen mijn oom Theo gezegd dat hij nog ruim een half jaar te leven heeft. En het leek me nogal absurd dat mijn oom als enige hier zou moeten doormodderen … samen met mijn pak paneermeel dat een houdbaarheidsdatum heeft van 31 december 2014? Nee, dat leek me uitgesloten. Dus, zo dacht ik, die Apocalyps op 21 december 2012 hadden die gevriesdroogde Eskimo’s gewoon uit hun Mexicaanse duim gezogen. En zeg nou zelf: De Spanjaarden lagen met 80 boten om de hoek te wachten om hun Rijk binnen te vallen – geen Maya zag het aankomen – maar dat 1000 jaar later de wereld zou vergaan, hadden ze zogenaamd wel in de smiezen. Grote flauwekul natuurlijk. Nee, ik wist het zeker, de mensheid zou niet verdwijnen op 21 december 2012. En daarmee basta!

Maar ik had het dus bij het verkeerde einde. Best jammer want in 2013 zouden de nieuwe borsten van Patty Brard hun 15 jarig bestaan gaan vieren, samen met de haren van Dick Advocaat. Uden zou stadsrechten krijgen na de geslaagde aanbestedingen van Ziekenhuis Bernhoven en C.S.U. Evenementenhal Markant. Groninger Henk Bleker zou een wethouderspost in Boekel weigeren en bij de Kuilen in Langenboom zou bij de traditionele nieuwjaars-duik een bultrug aanspoelen. Kortom, het beloofde echt een fantastisch jaar te worden. Alle voortekenen waren aanwezig. Maar het mocht dus niet zo zijn. “Keisund”, zou ons opa zeggen.

Maar goed, laten we onze zegeningen tellen: Nou de wereld is vergaan, kan het tarief van de regiotaxi in Oss niet met 5 cent worden verhoogd, er hoeft geen oplossing te worden gezocht voor de overbodige personeelsleden van het Kunstencentrum Meander in Cuijk en ook aan het aantal ongelukken op de Boekelseweg in Erp is eindelijk een einde gekomen. En oh ja, bovenal, je hoeft met je ouders niet meer te gaan steengrillen, komende week. Best fijn dus. Nee, laten we die Maya’s dankbaar zijn …of wiens schuld het ook is.
Einde.

Geen weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten