Geen kerstverlichting in centrum Mill

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik ging laatst in een muziekwinkel kijken of ze mijn dubbel-DVD “’t hele zwikkie” hadden staan, maar ik kon hem niet vinden. Bij de kassa kreeg ik te horen dat ze mijn cabaretshows bewust buiten de humorsectie hielden. Ik trek me daar niets van aan. Ook niet van het verzoek van mijn impresario om nog enkel in gevangenissen op te treden “want daar kan namelijk niemand weglopen.” Onzin, ik ben best populair. Ik heb inmiddels twee secretaresses in dienst genomen om mijn fanmail …te schrijven. Laatst nog ging het publiek na mijn show heel enthousiast staan … om snel hun jas te pakken, blij dat het voorbij was. Althans dat zegt mijn vriendin. Ik zou volgens haar nog in de ontkenningsfase zitten. Maar dat ontken ik. Ik ga gewoon door!

Dat zit bij ons in de familie. Wij zijn geen “kwitters”. Mijn neef Niko is al 7 jaar aan het daten. Hij is vooral gek op meisjes in uniform, “want dat betekent dat ze een baan hebben”. Hij heeft inmiddels een kleine 300 dates achter zijn naam staan … maar nul hits! Sterker nog, hij is nog bij geen enkele vrouw op het eerste honk terecht gekomen, laat staan op de thuisplaat. Morgen heeft hij er weer eentje staan. “Van haar ben ik helemaal gek”, zei hij vandaag door de telefoon, “al vanaf het eerste moment dat ik haar naam en telefoonnummer op de muur van het urinoir zag staan”.

Wij Veerdonken zijn doorzetters en negeren elk slecht teken. Daar schiet je namelijk niks mee op. En zo zit het ook met de huidige economische malaise. Gewoon ontkennen en doorgaan. En het moet gezegd, als ik de berichten in deze weekkrant mag geloven, doen we ons best hier in Oost-Brabant; “Topdrukte bij Heise kerstbomenverkoper”; “Twee weken vóór nieuwjaar al vuurwerkshow bij Osse Knalkoning”; “50 rolstoelgebruikers naar Boxmeers ijsfestijn”. Jawel, wij Oost-Brabanders trekken ons lekker niets aan van onze persoonlijke malaise en maken er een heerlijke jaarafsluiting van. Zo hoort het.

En daarom is het zo jammer dat Mill het laat afweten. In hun beknibbelende domheid hebben ze besloten dat er dit jaar geen kerstverlichting in het centrum komt … en alsof dat al niet erg genoeg is, het totale Millse bomenbestand wordt ook nog ’s uitgedund. En dat terwijl alle andere Oost-Brabantse plaatsen er minimaal één kerstboom bij krijgen. Laten we daarom Mill maar eventjes negeren, de komende weken. Gewoon ontkennen! Tot nieuwjaar. Dan zien we wel weer.

Een kerstboom-kopend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten