Museum Jan Cunen Oss niet te koop

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165262]

Ja sorry , maar ik was even weg. Had een feestje in Haren, en dat duurde even … (voor ik de politie had afgeschud). Maar klopt het echt dat Prinses Maxima afgelopen zaterdag in een Udens speeltuintje een tweedehands barbiepopje heeft gekocht? Ongelofelijk toch! De dag ervoor was ook Corry Konings al in Uden gesignaleerd!? En kwam zij daar wat zingen of heeft ze zich daadwerkelijk ingeschreven bij bejaardenhuis Sint Jan? Nou ja, doet er niet toe. Wie dat een week geleden allemaal had voorspeld, was absoluut voor knettergek verklaard.

Ik word binnenkort kaal. Dat is een voorspelling die ik nog wel aandurf. Vind je het gek? Ik ben nou al trots op mijn roos. Het knippen kost me ook steeds meer geld, omdat het zoeken naar nog bestaande haren de kapper ook steeds meer tijd kost. Laatst complimenteerde mijn overbuurman me al met mijn nieuwe koptelefoon. Misschien moet ik de haren over mijn oren er binnenkort ook maar afscheren. … Nee, ik voorspel je, ik ga komende winter de sneeuwvlokken niet alleen voelen, maar ook horen vallen. Echt, ik word kaal!

Maar verder steek ik nergens mijn hand voor in het vuur. In Oss lopen ze ook liever achter de feiten aan. Dat Vos wereldkampioen zou worden, dat hadden we allemaal kunnen bedenken. Maar bij Vos Logistics durfden ze pas vijf nieuwe aardgastrucks te bestellen, toen hun nicht Marianne al ruim anderhalve dag over de meet was. Pas nadat Jan Marijnissen een eigen tentoonstelling had ingericht in Museum Jan Cunen, ging men openlijk speculeren over de mogelijke verkoop van het gebouw. En een hele tijd nadat een 82 jarige vrouw uit Oss plankgas door een rood stoplicht was gereden, besloten ze bij ziekenhuis Bernhoven pas een geriatrisch centrum te openen. Zo gaat dat in Oss. Niet op de zaken vooruitlopen. Of die Weg van de Toekomst er gaat komen? De toekomst zal het leren.

Nou vooruit, omdat jullie zo aandringen, komen hier mijn voorspellingen voor oktober:
8 oktober: 9 uur durende hartoperatie Dirk Scheringa, waarvan 7 uur zoeken naar hart.
15 oktober: Smaakpolitie onwel na bezoek snackbar Langenboom.
23 oktober: Verkeershufter aangehouden in Geffense wasstraat wegens 53 km/uur te hard.
30 oktober: Dankzij lage temperatuur 80 procent meer blauw op straat.
Een voorspelbaar weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten