Rotte boom valt in Oss op vader en zoon

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Waarom heb je altijd jeuk aan je neus als je je handen vol hebt? Waarom gooi je altijd oude troep weg, precies drie weken voor je het ineens weer heel goed had kunnen gebruiken? En waarom rolt kleingeld altijd naar een plekje onder de koffiezetautomaat waar je er net niet bij kunt? En probeer je het er vervolgens met een pen onderuit te schuiven, dan komt daar steevast een dooie vlieg tevoorschijn en daarna een vies stukje kauwgom. Waarom? Wie het weet, mag het zeggen.

Ik bezoek regelmatig supermarkt Jan Linders in Uden. Heerlijke winkel, en dan heb ik het niet alleen over het bedienend personeel. Ik neem dan ook altijd mijn schriftje mee. Daarin noteer ik mijn wachttijd voor de kassa. Die is bij Jan Linders altijd super kort. Maar vreemd genoeg gaat de rij naast me altijd nóg sneller. En besluit ik te switchen, dan stokt ineens die snelle rij. Ineens is dan voor bij de kassa een streepjescode niet goed leesbaar of moet iemand nog wat groente wegen. Echt, ik kan je de statistieken laten zien. Vandaar dat ik als Winkelwet 1. heb geformuleerd: “De rij voor de kassa loopt lekker door, totdat je er zelf in gaat staan”. Zeker net zo herkenbaar is mijn Winkelwet 2.:“Hoe meer winkelwagentjes er buiten staan, des te groter de kans dat je nou net dat ene karretje met het autistische wieltje pakt … dat helemaal de winkel niet in wil, maar liever verderop naar de Jumbo of de Albert Heijn rijdt.” Hoor ik je nou knikken? En nummer 3 gaat over de verpakkingsdozen die je mee kunt nemen om je spullen in te doen: “Naarmate je meer te dragen hebt, neemt de grootte van de dozen die je in het reservoir vindt af.” Vaste kost, niets aan te doen. Je afvragen waarom heeft totaal geen zin.

Van de week viel op de Osse John F. Kennedylaan ineens een populier om. Bovenop een man die samen met zijn zoontje langsfietste. Wat een pech dat juist op dat moment de boom besloot niet langer te blijven staan. En waarom? Geen idee. Dat zei ook het verantwoordelijke hoofd van de afdeling openbare ruimte van Oss, de heer Paul Brack. Jawel … Brack. En zo viel er toch nog wat te lachen. Maar vraag me niet waarom.

Een verantwoordelijk, openbaar en ruim weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten