Wilde achtervolging eindigt in Vorstenbosch

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

“Het is nooit te laat om een muziekinstrument te leren bespelen.” Oh ja? Begin om 1 uur ’s nachts maar ’s met je eerste trompet-les. Wedden dat de buren beginnen te trommelen? Nog zo eentje: “Woorden doen geen pijn”. Dan heb je zeker nooit de Dikke Van Dale tegen je kop gehad? Ik wel. De dokter noemde het een nare ontvelling. Volgens hetzelfde woordenboek betekent dat schaafwond. En een laatste uitspraak die nergens op slaat: “Televisie verbreedt je horizon.” Mijn tante Grada kijkt gemiddeld 18 uur per dag maar dat heeft enkel haar kont verbreed, verder niks.

Op televisie is het momenteel hoogseizoen … wat betreft herhalingen. Nog even en we mogen bij Omroep Max opnieuw genieten van de televisiestoring van 30 maart 1997. Ik had van de week griep en moest verplicht een dagje op bed blijven. De griep viel eigenlijk reuze mee, het was de dagtelevisie die me kotsmisselijk maakte. Met als dieptepunt die vreselijke telsell-reclame. Vrouwen die zo dik waren dat een vijver piranha’s er een week mee bezig zou zijn, konden na het gebruik van een vet-massage-staaf naakt gaan bijverdienen als kapstok met 12 hoekige ophangpunten. “Op haar bruiloft droeg Jeanette geen sluier maar een bivakmuts, maar dankzij deze epileer-set is haar zware beharing achter de rug.” En verder gaat het weer met de schuine-buikspier-stimulator en de on-aan-bak-bare-braad-pan met magnetische vliegenhor.

Ik kan me ook kostelijk ergeren aan die programma’s waarin ze de politie volgen. Vooral van die wegpiraten met in hun slipstream 8 zwaailichten en een helikopter. Wat een onzinnige optocht! Volg de bolletjes heroïne langs de weg en je komt zo bij hun huis uit. De bestuurder blijkt ook altijd een dronken puber, 8.2 op de schaal van Hufter, de reden waarom God de middelvinger heeft uitgevonden. Ze geven altijd “Steve” als valse naam op en weten altijd net voordat ze de boeien om krijgen een vrouwelijke agent in de arm te bijten. Het is altijd hetzelfde. Je kunt er je (gestolen) horloge op gelijk zetten.

In Vorstenbosch gaat de televisie niet meer aan. Voor een wilde achtervolging kijkt men daar gewoon door het raam. Afgelopen dinsdagavond was het weer raak. Wie het had georganiseerd, weet ik niet maar er was aan alles gedacht: de verkeersdrempel in de Schoolstraat als schans, een politieauto in de sloot en 3 daders waarvan er 2 in een weiland werden aangehouden. Spectaculair. Daar kon geen televisieprogramma tegen op.

Een onnavolgbaar weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Meer berichten