Kluun komt belofte na in Boerdonk

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83644]

Hoera, de rotonde bij Ben van Dijk is klaar. Heel Uden blij … althans alle automobilisten. Voor de fietsers bouwen ze binnenkort een ziekenhuis op die hoek. Jaren geleden had de gemeente de schoolgaande kinderen daar wel een dubbel fietspad beloofd, maar die zogenaamde berenkuil kwam er uiteindelijk niet. Conclusie: als belofte inderdaad schuld maakt … dan was de gemeente Uden allang failliet geweest.
Een ander vooorbeeld: Het is weer prijzenoorlog bij de supermarkten. Ze beloven stuk voor stuk dat “vanaf heden hún prijzen zullen blijven zakken”. O ja? Maar waarom is er dan nog steeds niks gratis? Daar koop ik dus niks voor. Bij het woord “beloftes” moet ik altijd aan mijn lagere schooltijd denken. Rond tien uur ’s morgens riep de juffrouw steevast “en dan is het nu speelkwartier”! Wij renden dan blij naar buiten maar na 10 minuten moesten we weer naar binnen. Hoezo “speelkwartier”? Vind je het gek dat ik een beetje achterdochtig ben geworden. Als ik lees dat de Keldonkse molen op een postzegel komt te staan of dat er in de Osse wijk Horzak 400 woningen zullen worden gebouwd, dan denk ik “zal best, maar ik steek er mijn hand niet voor in de magnetron” ... of hoe gaat dat gezegde ook alweer?

En zo kijk ik dus ook naar die Kluun. In oktober 2008 schreef deze succesvolle schrijver op zijn weblog geïnteresseerd te zijn geraakt in Boerdonk, het kleinste kerkdorp van Veghel: “Ik was nog nooit in Boerdonk, maar daar ga ik komende zomer zeker verandering in brengen”. Maar denk je dat hij kwam? Ben je gek! Voor mij was dat dus geen verrassing. Nee, ik heb zijn boek “Er komt een vrouw bij de dokter” gelezen. Nou moet je weten, bij een boek over overspel kom je als lezer ook vaak bedrogen uit. Maar dat viel eerlijk gezegd reuze mee. Kluun kan zeker schrijven … maar wat een leugenaar is die man! Maandenlang had hij een vaste relatie met wisselende partners, terwijl zijn vrouw Carice van Houten doodziek op bed lag.
Kluun heeft inmiddels berouw getoond en belooft nu op 8 december naar Boerdonk te komen. Ja, ja, geloof jij het? Alsof Dracula je glimlachend aankijkt vanachter de balie van de Veghelse bloedbank. Jongens, Kluun is zo betrouwbaar als een collecte voor de Vereniging van Gokverslaafden.

Laten we van 8 december “Allerschijnheiligen” maken, de dag voor alle mannen die vreemdgaan. En laten we dan Kluun zijn lintje opsturen …want in Boerdonk zal hij hem niet op komen halen … wedden?

Geen schijnheilig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk
Meer berichten