“Koffebakverkopers” actief in Veghel

  •   keer gelezen   Column

Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=52585]

Het leven draait niet om wat je doet, het draait om waar je mee wegkomt. Althans, dat schijnen sommige lieden te denken. En dan heb ik het natuurlijk over onze gratis winkelende draaideur-criminelen, de veelplegende zedenverbrekers en het hennepfokkende volk. Je weet wel, de skimmige types van onze samenleving. Wij zouden allang spierpijn hebben van het worstelen met ons geweten, maar het lijkt hen allemaal geen zier te kunnen schelen.
Ook deze week stond kliknieuws weer vol met criminele highlights. Een Ossenaar werd opgepakt voor het uitgeven van vals geld, bijzonder, want de wereldkampioen Monopoly woont toch echt in Eindhoven. In Uden vernielde een man een ruit. De man is meteen ingesloten door de politie zo las ik, hopelijk niet achter glas. En op de A59 reed een dronken man welgeteld 65 kilometer per uur en liet daarna de politie een vals paspoort zien. Waarschijnlijk van een nuchter persoon. Alsof hij wou zeggen, mensen moeten me maar nemen zoals ik me voordoe.

Ik snap dat wel. Ik ben cabaretier en speel ook graag typetjes. Zelf stel ik namelijk niet veel voor. Voor mijn 1 meter 90 ben ik vrij klein. Ik lust geen koffie, omdat ik allergisch ben voor alle vormen van energie. Mijn record 110 meter hordenlopen staat op 6 meter, daar stond de eerste horde. Ik heb eigenlijk maar 2 pluspunten: 1. Ik heb een vrij grote fantasie (of misschien bedenk ik dat maar). 2. Ik kan goed multitasken, althans ik kan meerdere dingen tegelijkertijd verkloten. En verder ben ik vooral erg saai. Als kind heb ik nooit wat stouts gedaan. Als mijn moeder me kuste was dat slecht voor haar gebit, zo zoet was ik. Dus als ik in mijn show iemand anders speel, dan is dat bij voorkeur een misselijk personage met lugubere trekjes.

En dat is nou precies wat die criminelen ook doen, maar dan andersom. Op de Zwaluwendonk in Veghel waren afgelopen maandag twee “kofferbakveropers” actief. Ze boden super-slechte pannen- en besteksets aan. Maar dat deden ze als hele nette verkopers. Kijk, dat bedoel ik dus. Ze zijn slecht, maar spelen het liefst een net en voorkomend personage, met een goede inborst. Zo werkt dat.

Tot slot nog een vraagje? Er bestaan nou ook al onderwereldfiguren die je identiteit stelen. Neemt zo iemand dan ook je schulden over? Zo ja, waar kan ik me dan als slachtoffer aanmelden?
Een net en voorkomend weekend gewenst

Mark van de Veerdonk

Meer berichten