(foto: www.bernhoven.nl)
(foto: www.bernhoven.nl)

Vrijwilligers Bernhoven zoeken versterking

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | "We prijzen ons gelukkig met de ruim 180 vrijwilligers die zich op allerlei terreinen in het ziekenhuis of de Polikliniek in Oss voor de patiënten inzetten", zegt voorzitter Ans Sweep van de Stichting Vrijwilligers Bernhoven. Voor een nieuw project zoeken Ans en haar collega's nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Het is de bedoeling in september te starten met een nieuw project: het rondbrengen van een kopje koffie/thee door een gastvrouw/heer op de poliklinieken van ziekenhuis Bernhoven in Uden. Op de polikliniek in Oss wordt dit al gedaan en zeer gewaardeerd door de patiënten en hun begeleiders.

Voor de patiënt
Alle activiteiten die door de vrijwilligers van Bernhoven worden gedaan zijn een aanvulling om het verblijf van de gasten in Bernhoven te veraangenamen. Uitgangspunt is dat hetgeen vrijwilligers in het ziekenhuis doen niet ten koste mag gaan van betaalde functies. "Vrijwilligers zijn in het ziekenhuis actief voor de patiënt, dat is ons belangrijkste uitgangspunt", aldus de voorzitter. En dat dit gewaardeerd wordt ervaren Ans en haar collega's dagelijks. In die zin leveren de vrijwilligers een wezenlijke bijdrage aan het streven naar gastvrijheid in Bernhoven.

Steentje bijdragen
De Stichting Vrijwilligers Bernhoven brengt haar activiteiten onder in projecten. Een compleet overzicht van de projecten die lopen staan op de website van Bernhoven: www.bernhoven.nl/over-bernhoven/overig/stichting-vrijwilligers-bernhoven/. Het project Beweeg Je Beter wil uitbreiden en heeft ook vrijwilligers nodig en voor degenen die iets anders willen dan het rondbrengen van een kopje koffie/thee komen er nog enkele plaatsjes vrij bij één van de andere projecten. Vrijwilligers werken in de regel een dagdeel per week of twee weken en vaak samen met een collega. Wie zich aangesproken voelt om een steentje bij te dragen aan het welzijn van de bezoekers van Bernhoven kan een mailtje sturen naar vrijwilligersbernhoven@telfort.nl.

Meer berichten