Ziekenhuis Bernhoven
Ziekenhuis Bernhoven (Foto: Temmie van Uden)

Dokter op Dinsdag: spoedeisende hulp

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | De afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis spreekt altijd tot de verbeelding. Het is de afdeling waar mensen terecht komen die na een acuut voorval medische hulp nodig hebben. Deze afdeling werd vroeger, en nu soms nog de 'eerste hulp' genoemd. Hoe gaat het er nu aan toe op zo'n spoedeisende hulpafdeling? Wanneer kom je als patiënt terecht op die SEH? Wat betekent triage en hoe werkt dat? Op 30 oktober gaat het tijdens Dokter op Dinsdag @ Bernhoven over de gang van zaken op de SEH en de nieuwste ontwikkelingen.

Zo kennen we nu de spoedeisende hulparts, een relatief jong specialisme. Wat kan deze arts voor de patiënt betekenen? En hoe werkt dat nou met de acute opname afdeling (AOA)? Wat kunnen we zelf doen als zich een acuut probleem voordoet? Wat is een AED, hoe belangrijk is dat apparaat nou eigenlijk en hoe werkt dat dan? Welke patiënten komen er op een SEH? Kun je daar zomaar naar toe? En wanneer bel je het alarmnummer 112? Allemaal vragen die de spoedeisende hulpartsen van Bernhoven graag beantwoorden tijdens deze avond. Een avond die behalve informatief, ook interactief beloofd te worden.

Aanmelden
Wie deze avond wil bijwonen, moet zich vooraf even aanmelden. Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen dat op de website van Bernhoven staat: www.bernhoven.nl/formulieren/aanmeldformulier-dokter-op-dinsdag. Bellen mag ook, naar PatiëntService van het ziekenhuis: 0413 - 40 29 00. De avond begint om 19.30 uur.

Meer berichten