Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Buurtsportcoaches en regisseurs Uden vanaf nu 'GUUS beweegt je'

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | In opdracht van de gemeente Uden zijn regisseurs en buurtsportcoaches van SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant) samen met diverse partners actief met de programma's Bewegen en Sport (met onder meer Kicks), Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Positieve Gezondheid. Vandaag werd in Ontmoetingsplein MuzeRijk bekendgemaakt dat deze programma's vanaf nu invulling krijgen onder de overkoepelende naam GUUS beweegt je.

Gedragswetenschapper Roel Hermans, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, nam de aanwezigen allereerst mee in het thema gezonde leefstijl en de beïnvloedingsfactoren om gezond eet- en beweeggedrag te bevorderen. Daarna was het de beurt aan wethouders Ingrid Verkuijlen en Gijs van Heeswijk in die gezonde leefstijl direct in praktijk te brengen. Na de nodige inspanning op twee racefietsen trapten zij het nieuwe logo van GUUS tevoorschijn.

Samenwerking
De programmalijnen van GUUS zijn gericht op gezond en actief leren, wonen, werken en meedoen. Samen met vele samenwerkingspartners geven de regisseurs en buurtsportcoaches van GUUS hieraan invulling. En die partners, onder meer het onderwijs, zorg en welzijn en vrijwilligersorganisaties waren goed vertegenwoordigd tijdens de bijeenkomst. Vol enthousiasme spraken zij hun betrokkenheid bij het thema gezonde leefstijl uit. Daarna werden de handtekeningen gezet onder de verbindende ambitie van GUUS: Samen werken we aan een gezonde omgeving en een gezonde leefstijl voor de Udenaar: op eigen kracht en met plezier naar een gezonde keuze.

Meer berichten