Chocoladeletteractie Ladies' Circle brengt 10.000 euro op

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Ladies' Circle de Leijgraaf uit Uden - Veghel heeft in samenwerking met Martinez Chocolade tijdens de jaarlijkse chocoladeletteractie maar liefst 4773 chocoladeletters verkocht aan bedrijven en particulieren.  De opbrengst, 10.000 euro, is voor Stichting Ruby and Rose, een stichting die gelden inzamelt voor meer wetenschappelijk onderzoek naar gynaecologische kanker.

"Aangezien gynaecologische kanker een vorm van kanker is die alleen bij vrouwen voorkomt leek het ons een mooi doel om als vrouwenclub ons hiervoor in te zetten, omdat het ons allemaal kan overkomen", vertellen de dames van Ladies' Circle. Ze willen alle mensen en bedrijven die chocoladeletters hebben gekocht enorm bedanken. "Dankzij hen is deze actie een groot succes geworden. Dankzij iedere verkochte letter is er meer onderzoek mogelijk naar deze verschrikkelijke ziekten."

Stichting Ruby and Rose
Er is te weinig aandacht voor deze vormen van kanker die alleen vrouwen kunnen treffen. Jaarlijks krijgen zo'n 4.500 vrouwen in Nederland een vorm van kanker aan onder andere de baarmoeder(hals), eierstokken en schaamlippen. Ongeveer 1.500 vrouwen overlijden jaarlijks aan de gevolgen. Over sommige van deze gynaecologische kankers is al veel bekend. Zo is door onderzoek bewezen, dat baarmoederhalskanker veroorzaakt wordt door het Humaan Papillomavirus (HPV). Sindsdien worden in Nederland meisjes vanaf 12 jaar gevaccineerd en testen we in het nieuwe bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker op het virus. Maar van eierstokkanker weten wij nog bitter weinig. Ieder jaar worden nog steeds ongeveer 1.300 vrouwen slachtoffer van eierstokkanker en overlijden er 1.100 vrouwen aan deze ziekte in Nederland.

Ladies' Circle de Leijgraaf
Ladies' Circle 41 de Leijgraaf is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar en is onderdeel van een landelijk, maar ook internationaal, netwerk. Vanuit het motto 'vriendschap en service' zetten zij zich in voor goede doelen.  Zet jij je ook graag in voor het goede doel en wil je samen met andere dames een echt resultaat neerzetten? Meld je dan aan bij Ladies' Circle de Leijgraaf. Mail naar lc41@ladiescircle.nl of kijk op de Facebookpagina.
 

Meer berichten