Zorgwinkel Medicura: specialist in zelfstandig en veilig leven

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Zorgwinkel Medicura is een serviceorganisatie waar men terecht kan voor het gratis lenen, huren of kopen van medische hulpmiddelen. "Onze missie is het zelfstandig en veilig leven van zorggebruikers te verbeteren", vertelt woordvoerder Remco Breukers.

Medicura is in Uden gevestigd naast de entreehal in Ziekenhuis Bernhoven. "Een ideale locatie", vindt Breukers: "Wanneer mensen uit het ziekenhuis ontslagen worden, zijn wij vaak de eerst stap in het verdere zorgtraject. Dan is het fijn dat we zo aan de wandelroute zitten." Hij schetst hoe het proces doorgaans gaat: "Het uitlenen van hulpmiddelen wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar, dus als een klant binnenkomt voor bijvoorbeeld een rolstoel, dan krijgt hij deze bij het hebben van een geldige reden direct mee. Bij langdurig gebruik wordt vaker gesproken over aankoop."

Assortiment
Het assortiment varieert van bloeddrukmeters tot sta-op-stoelen, van rollators tot scootmobielen, van borstkolven tot de bekende kraampakketten. Breukers licht er uit: "In het streven naar langer thuis wonen staat personenalarmering steeds meer in de belangstelling. In instellingen kennen we dat natuurlijk wel al langer, maar het is ook fijn als je thuis bent en je kunt met een druk op de knop een professional of mantelzorger laten weten dat je hulp nodig hebt."

Ervaring in de zorg
De speciaalzaak heeft haar hoofdvestiging in Nederweert en inmiddels een aantal winkels in Brabant en Limburg. Breukers is trots op de nieuwe winkel in Uden: "En niet alleen wij, maar ook onze klanten zijn blij dat zij weer bij het ziekenhuis terecht kunnen voor hun hulpmiddelen. Wij voorzien echt in een behoefte; dat horen wij regelmatig terug van klanten." Wie bij Medicura in Uden binnenstapt treft een aangename en frisse winkel aan. "Je hebt meteen een goed overzicht over ons assortiment. De voorraad is keurig uit het oog", aldus Breukers. "Onze medewerkers zijn stuk voor stuk mensen die verstand van zaken hebben: óf ze hebben zelf in de zorg gewerkt, óf ze zijn intern opgeleid. Wij nemen hoe dan ook uitgebreid de tijd voor advies. Daarbij kijken we vooral naar wat pást en waar de klant het beste mee af is." Dat is ook precies waar Medicura zich in wil onderscheiden: "Ons streven is niet de grootste te worden, maar wel de allerbeste." Overigens is een bezoek aan de winkel niet per se nodig. Alles is ook telefonisch of online te regelen. "Alle leen-hulpmiddelen worden gratis thuisbezorgd en opgehaald. Bij aankopen rekenen wij vanaf 30 euro geen verzendkosten." Online is de zorgwinkel te vinden op www.medicura.nl.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur.

Locatie
Bernhoven Ziekenhuis
Nistelrodeseweg 10
5406 PT Uden www.medicura.nl.

Meer berichten