Motorrit MTC Nisseroi voor Diabetes Fonds

  •   keer gelezen   Gezondheid

NISTELRODE | Motortoerclub MTC Nisseroi maakt zich dit jaar hard voor het Diabetes Fonds. Het complete inschrijfgeld van de open motortoerrit van zondag 16 juni doneert de club aan dit fonds. De ziekte is nog niet te genezen, maar met de wetenschappelijke ontwikkelingen die gaande zijn, is er goede hoop op een diabetesvrije toekomst.

Je trekt je motorjas aan en pakt je sleutels. Ondertussen vink je een denkbeeldig lijstje af. Testsetje met naaldjes bij om bloed te prikken? Check. Dextro tabletjes en een flesje cola? Check. Want mocht je suikergehalte te laag zijn, dan wil je niet door een hypo van je motor vallen. Insulinepen bij? Appel of appelgebak tijdens de koffiestop, het maakt niet uit. Je zult insuline moeten spuiten, anders gaat het mis. Het klinkt allemaal vrij simpel, waar je als diabetespatiënt aan moet denken, maar suikerziekte is meer dan prikken en spuiten. Diabetes heeft een enorme impact op je dagelijkse doen en laten.

Een zoon van een echtpaar uit de motorclub heeft sinds zijn vijfde diabetes, type 1. Iedere suikerpiek is een klap voor zijn lichaam en regelmatig kan hij op zo'n momenten niet anders dan naar huis gaan. En geloof maar dat hij daar zo lang mogelijk mee wacht. Zijn ouders weten wat de gevolgen van diabetes op langere termijn kunnen zijn. Hart- en vaatziekten, zenuwbeschadiging, oogcomplicaties en het lijstje is helaas nog veel langer. Iemand kan zelfs aan deze ziekte overlijden. Wil je een motortocht rijden en tegelijkertijd een goed doel steunen? Doe dan mee. Aanmelden kan via www.deabeatit.nl of de Facebookpagina van de motorclub. Je kunt ook een mailtje sturen naar hetisgoed@home.nl. De tocht is ongeveer 200 kilometer en start bij café 't Tramstation in Nistelrode. Inschrijven kan tussen 09.30 en 11.00 uur en kost 10 euro. Inschrijfgeld voor een duo-passagier is 5 euro.

Meer berichten