Het meten van je bloeddruk is gratis.
Het meten van je bloeddruk is gratis.

Bibliotheek Uden voortaan bloeddruk meetpunt voor Hartstichting

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Vanaf 3 juni tot 9 juni kunnen mensen hun bloeddruk laten meten in het leescafé van de bibliotheek in Uden. Het is belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte.

Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliotheek Uden ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Van 3 tot en met 8 juni tussen 11.00 en 17.00 uur (op zaterdag tot 16.00 uur) kunnen mensen hier hun bloeddruk laten meten. Het meten is gratis.

Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo'n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. Bibliotheek Uden is één van deze locaties. De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Een belangrijke taak van de bibliotheek is om burgers goed te informeren, zeker op het gebied van gezondheid. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed bij aan. Bibliotheek in Uden zorgt ervoor dat bij het meetpunt boeken over dit onderwerp aanwezig zijn.

Meer berichten