Bernhoven gaat samenwerking aan met Maashorst Oogkliniek

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Bernhoven gaat per 1 oktober een samenwerking aan met Maashorst Oogkliniek. Als zelfstandig behandelcentrum zal Maashorst Oogkliniek de oogheelkundige zorg binnen het zorgaanbod in het ziekenhuis aanbieden.

De vraag naar oogheelkundige zorg stijgt al geruime tijd. Dit komt door de toenemende vergrijzing en toegenomen behandelmogelijkheden. Daarnaast is er een landelijk tekort aan oogartsen waar ook Bernhoven de gevolgen van ondervindt. Vanuit de strategie van toekomstbestendige zorg voor de regio heeft Bernhoven nieuwe werkwijzen ontwikkeld, die de toegankelijkheid van de oogheelkundige zorg hebben vergroot. Bernhoven heeft vervolgens verschillende mogelijkheden verkend vanuit het principe dat oogheelkundige zorg onderdeel blijft van het zorgaanbod binnen Bernhoven. In Maashorst Oogkliniek is een partner gevonden waarmee de oogheelkundige zorg als onderdeel van het zorgaanbod in Bernhoven behouden blijft en de samenwerking met andere specialismen op dezelfde manier doorgaat.

Weinig verandering patiënt
Voor patiënten verandert er weinig. Alle patiënten blijven in Bernhoven terecht kunnen voor oogheelkundige zorg. Bij de Maashorst Oogkliniek werken dezelfde zorgverleners en overige medewerkers. Patiënten ontvangen voorafgaand aan hun afspraak een brief thuis met meer informatie over deze samenwerking.

Maashorst Oogkliniek
Bij Maashorst Oogkliniek werkt een ervaren team van oogartsen, optometristen en overige medewerkers. Zij zijn 24/7 bereikbaar voor alle (verzekerde) oogheelkundige zorg. Patiënten met een verwijzing van de huisarts worden via het screeningscentrum gezien door de optometrist en indien nodig doorverwezen naar de oogarts.

Meer berichten