Monique van Goor en Willem Vloet. (foto: Ankh van Burk)
Monique van Goor en Willem Vloet. (foto: Ankh van Burk)

Groot aanbod kavels veiling Volkel Hartveilig

  •   keer gelezen   Gezondheid

VOLKEL | De voorbereidingen voor de grote goederen- en dienstenveiling van zaterdag 2 november zijn in volle gang. De Volkelse gemeenschap heeft zich bepaald niet onbetuigd gelaten om goederen en diensten aan te bieden, waarvan de opbrengst bestemd is voor Volkel Hartveilig ten behoeve van de vervanging van AED's. Ondernemers, verenigingen en particulieren dragen hun steentje bij met een divers en soms origineel aanbod.

door Ankh van Burk

Volkel Hartveilig beschikt over 18 aed's, verspreid over het dorp. Deze aed's zijn na elf jaar hard aan vervanging toe, waarmee een bedrag van 37.000 euro gemoeid is. "Hoewel wij toch een bedrag via de gemeente uit de pot van het RAV (Regionaal Ambulance Vervoer) krijgen van 2600 euro is dat natuurlijk niet voldoende", geeft Hans van der Locht aan. "We zullen het geld dus als Volkelse gemeenschap zelf moeten opbrengen, maar, hoewel Volkel zich massaal achter de actie schaart, vragen wij ons af of de hartveiligheid van de bevolking ook niet een zaak is van overheid en zorgverzekeraars." Hij vervolgt: "Hoe lang zijn Volkelse ondernemers bereid bij te dragen, temeer omdat meer verenigingen en evenementen een beroep op hen doen. Daarom hebben we de gemeente aangeschreven om beleid te maken op hartveiligheid voor de hele gemeente."

Voor de komende veiling hoeven Hans, Monique van Goor en Willem Vloet van de werkgroep zich geen zorgen te maken. Er is een ruim en divers aanbod binnengekomen van kavels, die verdeeld worden over de veiling, veilingwinkel en loterij. De werkgroepleden benadrukken nog maar eens ten overvloede dat alle diensten en goederen belangeloos zijn aangeboden. De opbrengst hiervan komt dus volledig ten goede aan de actie. Een kleine greep uit het overweldigende aanbod: een speciaal bezoek van sinterklaas en zwartepiet, drie zelfgebakken taarten voor een verjaardag, een serenade door Sint Caecilia, twee schilderijen van zowel een docent als een cursist van een schildersclub, drie uur huishoudelijke hulp of drie uur voegwerk, voor drie uur een telescoopkraan, een beeldhouwworkshop, Apk-keuringen, spuiten van een boom tegen de processierups, een ballonvaart, een boerenlunch aangeboden door de Boerenbruiloftcommissie, een overnachting in Schloss 'Saareck', een pedicure- of schoonheidsbehandeling. Ook veel etenswaren in de vorm van een levensmiddelenpakket of vleespakketten. Wie wil weten wat er geveild wordt en van tevoren alvast een keuze wil maken, kan alle kavels zien op www.volkelhartveilig.nl. Ook de loterij levert prachtige prijzen op. De loten werden voor 5 euro per stuk huis-aan-huis verkocht. De eerste prijs is een reischeque van maar liefst duizend euro, de tweede prijs een barbecue/buitenkeuken en de derde prijs is een rondvlucht boven Volkel. De trekking zal verricht worden door mensen die een hartaanval overleefd hebben dankzij de inzet van een Aed. Ook zullen zij op de avond van de veiling hun 'overlevingsverhaal' vertellen.

Meer berichten