Bernhoven neemt deel aan landelijke actiedag

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Op woensdag 20 november is er een landelijke actiedag in een groot aantal ziekenhuizen. Ook een groep collega's van Bernhoven neemt deel aan de landelijke actiedag. Zij vragen op deze dag extra aandacht voor de beroepsgroep en de uitdagingen waar zij dagelijks mee van doen hebben.

Daarbij kun je denken aan de toenemende werkdruk, het complexer worden van de zorg, de mate van flexibiliteit, het groeiende personeelstekort en uiteraard een passende cao. Een signaal dat de directie van Bernhoven zeer serieus neemt en erkent. Daarbij is het wel zo dat de directie achter het bod staat van de werkgeversorganisatie. In Bernhoven zijn er verschillende afdelingen die meedoen aan deze actiedag. Bij de acties staat de patiëntveiligheid centraal. 

Verzetten van afspraken
In de kliniek, op de operatiekamers, bij de afdeling radiologie (locatie Uden en Oss) en bij de verbandkamer en lichttherapie van dermatologie (locatie Uden en Oss) wordt een aangepaste 'zondagsdienst' gedraaid. Daarnaast zijn er ludieke, patiëntvriendelijke acties. Vrijwel alle patiënten waarvan de afspraak verschuift door de acties zijn geïnformeerd en hebben een nieuwe afspraak gekregen. Het betreft een groep van ongeveer 80 patiënten. Als je niet gebeld bent dan gaat je afspraak gewoon door, want het ziekenhuis is grotendeels in bedrijf. De poliklinieken en de prikposten zijn geopend, medisch specialisten zijn gewoon aan het werk en de spoedzorg is volledig toegankelijk. De actievoerders zijn voornemens de patiënten alle aandacht te geven die mogelijk is op deze dag. Er zijn in de hal activiteiten, voorlichting en er wordt extra tijd vrij gemaakt voor aandacht voor patiënten, naasten en voor hen zelf. Met de acties vragen zij aandacht voor de uitdagingen waar zij als zorgverleners voor staan.

Meer berichten