Bernhoven start realisatie polikliniek oncologie

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Aan de achterzijde van Bernhoven bij de speeltuin staan enkele bouwcontainers. Zij markeren de start van een interne verbouwing. Bernhoven realiseert in mei 2020 een polikliniek oncologie, een centrale plek in het ziekenhuis waar de oncologische zorg samenkomt.

Hier werken zorgverleners van verschillende specialismen samen om onze patiënten de allerbeste oncologische zorg te bieden. Voor de patiënt betekent dat meer gecombineerde afspraken op een dag en duidelijkere communicatie over behandelmogelijkheden door het oncologisch team. Oncoloog Chantal Lensen; "Kanker heeft invloed op iedereen die erbij betrokken is. Het gaat over kwetsbaarheid, onzekerheid, verdriet, angst en pijn. Dat vraagt om kwalitatief uitstekende zorg. We moeten niet alleen aandacht hebben voor de ziekte zelf, maar ook voor de impact op de patiënt en zijn omgeving." 

'Ruimte van Verbinding'
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe polikliniek oncologie is de 'Ruimte van Verbinding'. Een plek die rust, warmte, vriendelijkheid en veiligheid uitstraalt. In de aankleding van de nieuwe polikliniek zoekt Bernhoven ook de verbinding met de natuur van de Maashorst. De wens om deze speciale ruimte te realiseren komt voort uit gesprekken met (ex-)patiënten. Zij gaven aan behoefte te hebben aan een veilige omgeving om de soms heftige gesprekken met hun behandelaars te kunnen verwerken. Daarnaast biedt de 'Ruimte van Verbinding' de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten voor hen die dat willen.

Vrienden van Bernhoven
De Vrienden van Bernhoven maken deze nieuwe polikliniek mede mogelijk en zetten zich in om de 'Ruimte van Verbinding' te realiseren. Iedereen die zich verbonden voelt met de nieuwe polikliniek oncologie kan een financieel steentje bijdragen. Voor meer informatie, kijk op de website.

Meer berichten