Speciaal protocol Bernhoven bij coronavirus

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Bernhoven heeft een speciaal protocol voor eventuele opname van patiënten met het nieuwe coronavirus. Als iemand met ziekteverschijnselen zich in Bernhoven meldt en de arts denkt dat de patiënt mogelijk het nieuwe coronavirus heeft, dan gaat er een protocol in werking. Er wordt dan een test afgenomen.

Ondertussen wordt dit gemeld bij de GGD en wordt de betreffende patiënt in isolatie gehouden. Dat kan in de thuissituatie of door opname in het ziekenhuis. Dat is afhankelijk van de situatie. Als de test positief is, blijft de patiënt in isolatie. De GGD doet vervolgens zogenoemd contactonderzoek. Alle mensen waarmee de patiënt tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad zonder beschermende maatregelen, moeten gedurende de incubatietijd hun gezondheid in de gaten houden. Als zij ziekteverschijnselen krijgen moeten zij dat aan de GGD melden.

RIVM
Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het nieuwe coronavirus. Alle relevante en actuele informatie over het coronavirus is te vinden via deze link. Veelgestelde vragen en antwoorden over het virus vind je hier.

Meer berichten