Bron: www.rivm.nl

Man uit Uden met coronavirus in ziekenhuis Bernhoven

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Een patiënt van ziekenhuis Bernhoven in Uden heeft een infectie met het Coronavirus (COVID-19). De patiënt wordt in strikte isolatie verzorgd en maakt het naar omstandigheden goed. Het gaat om een man uit Uden.

De patiënt kreeg tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis op maandagmiddag 2 maart griepachtige verschijnselen. Afgelopen dinsdag 3 maart bleken de voorlopige testresultaten voor deze patiënt positief. De patiënt is om die reden direct in strikte isolatie geplaatst. Definitieve bevestiging van de uitslag volgde vanmiddag. De kamergenoten van deze patiënt worden voor de zekerheid getest. Zij worden ook in isolatie verpleegd. 

Medewerkers die intensief contact hebben gehad met de patiënt én verkouden zijn of griepachtige verschijnselen hebben worden ook getest. Op het moment is nog niet duidelijk of dit het geval is, maar dit is het ziekenhuis aan het onderzoeken. GGD Hart voor Brabant brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad. Privécontacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.

De zorg voor alle patiënten in het ziekenhuis gaat gewoon door. Ook alle polikliniekbezoeken gaan door. Actuele informatie wordt gedeeld via de website www.bernhoven.nl.

Meer berichten