CORONAVIRUS

Druk op zorg neemt toe, meer aangepaste maatregelen in Bernhoven

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | 10 procent van alle coronabesmettingen in Nederland bevindt zich in de regio Uden en Meierijstad. Ziekenhuis Bernhoven ervaart een grote toeloop op hun zorg en laat de acute zorg daarom voorgaan op de planbare zorg.

Om voldoende bedden te hebben komt het voor dat er operaties en behandelingen worden afgezegd. Bernhoven begrijpt dat dit vervelend is, maar deze maatregel is nodig om de zorg toegankelijk te houden in spoedeisende situaties. Om patiënten en medewerkers te beschermen tegen virussen laten, worden nu ook zo min mogelijk mensen van buiten het ziekenhuis toegelaten. Als je luchtwegklachten hebt, dan mag je niet naar Bernhoven komen.

Afspraak
Ben je zelf of is je begeleider verkouden of heb je andere luchtwegklachten en heb je een afspraak die kan worden uitgesteld? Dan verzoekt het ziekenhuis je om contact op te nemen met de afdeling om de afspraak te verzetten. Per dag mag er één persoon een patiënt bezoeken. Het is niet de bedoeling dat je tijdens het bezoekmoment de kamer verlaat, wel moet je na afloop van het bezoek direct het ziekenhuis verlaten.

Telefonisch
Het is mogelijk om de afspraak telefonisch te laten plaatsvinden, ook als je geen luchtwegklachten heeft. Zo wordt de toestroom van patiënten beperkt. De arts beoordeelt uiteraard of dit in jouw situatie kan. Het is ook mogelijk dat je afspraak wordt afgezegd vanwege beperkte personele bezetting.

Meer berichten