CORONAVIRUS

Huisartsen en apotheken in gemeente Uden doen gezamenlijke mededeling

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | In een mededeling laten huisartsen en apotheken in de gemeente Uden weten iedereen zo goed mogelijk van dienst te willen blijven tijdens deze onzekere tijden. "We willen benadrukken dat wij u niet in de steek willen laten. Om iedereen zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven, houden we ons aan de landelijke afspraken die gemaakt zijn in samenspraak met GGD, RIVM en VWS. Hiervoor is het noodzakelijk om de zorg in de praktijken en apotheek aan te passen."

Hiervoor laten ze de volgende belangrijke punten naar voren komen:

"1. De huisartspraktijken en apotheken zijn plekken waar mogelijk besmette patiënten met milde klachten in contact kunnen komen met kwetsbare patiënten. Kom daarom niet zomaar naar de huisartspraktijk, maar bel eerst. Indien u medicijnen moet halen bij apotheek, stuur dan een persoon zonder hoestklachten of koorts.

2. Wij beschouwen iedereen met acute luchtwegklachten (met of zonder koorts) als zijnde "besmet" met Corona. Krijgt u luchtwegklachten zonder koorts of heeft u milde klachten: Blijf thuis en ziek uit!! Dus bij luchtwegklachten: kom niet naar de praktijk of apotheek tenzij anders is afgesproken na contact met uw huisarts of apotheek. (Zie ook: www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus)

3. Het testen op Corona wordt door de GGD alleen nog verricht in ernstige situaties.

4. Spreekuur voor niet-acute of niet levensbedreigende klachten wordt uitgesteld of vervangen door telefonisch overleg. We beperken zoveel mogelijk de chronische zorg of geven hier op een andere manier invulling aan.

5. Heeft u een andere dringende zorgvraag? Dan kunt u ons altijd bellen, we zullen proberen of we de klacht telefonisch kunnen afhandelen. Als een beoordeling op het spreekuur of een visite noodzakelijk is, dan staan we uiteraard voor u klaar.

6. Houd regelmatig de media en onze websites in de gaten voor eventuele wijzigingen.

7. Geneesmiddelen worden niet voor een langere termijn dan normaal voorgeschreven en afgeleverd.

8. Afwijkende openingstijden Galerij apotheek. De Galerij apotheek en apotheek Volkel zijn tussen 12.30 uur en 13.30 uur gesloten. Apotheek Medipark is gesloten tussen 12.30 en 13.30. We verzoeken u om apotheek Medipark zo veel mogelijk buiten deze tijd te bezoeken.

9. Apotheek Medipark is op zaterdag alleen voor spoedrecepten, tussen 10.00 en 13.00 uur, geopend via het dienstloket. Zoals u weet is er een tekort aan Persoonlijke Beschermende Materialen wij proberen met die beperkte voorraad zuinig om te gaan. Daarvoor is het soms nodig om aparte spreekuren in te richten. Let daarom goed op instructies van de assistente. Met uw hulp en begrip voor de getroffen maatregelen gaan we deze crisis met goed vertrouwen tegemoet."

Meer berichten