Foto: Eric Scholten

Bernhoven start vanaf morgen reguliere zorg weer op

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Nu er minder coronapatiënten naar Bernhoven komen, ontstaat er geleidelijk aan weer ruimte voor het opstarten van de reguliere zorg. Bernhoven start op vanaf woensdag 29 april en begint met de patiënten die de zorg het hardst nodig hebben. Dit wordt beoordeeld door de artsen.

Bernhoven neemt zelf met de betreffende patiënten contact op voor een afspraak voor bijvoorbeeld een polikliniekbezoek, opname of onderzoek. 

Maatregelen
Er zijn verschillende maatregelen om er in het ziekenhuis voor te zorgen dat patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermd zijn tegen besmetting met het coronavirus. Als een patiënt binnenkomt bij de hoofdingang, vragen medewerkers van Bernhoven of er gezondheidsklachten zijn die kunnen duiden op corona. Als er klachten zijn zoals hoesten, niezen of koorts, dan krijgt de patiënt een mondneusmasker. Dit masker wordt gedragen tot de patiënt het ziekenhuis weer heeft verlaten. In de wachtruimtes en bij de looproutes wordt anderhalve meter afstand aangehouden en iedereen wordt verzocht hierin ook eigen verantwoordelijkheid te nemen bij bijvoorbeeld het passeren. 

Gescheiden zorg
In Bernhoven wordt de behandeling van patiënten met corona en zonder corona van elkaar gescheiden. Patiënten met corona liggen geïsoleerd op aparte afdelingen of aparte kamers. Verder  blijven maatregelen om het risico van verspreiding te verkleinen van belang. "Daarom is er beperkt bezoek mogelijk en vragen wij mensen om in principe alleen naar hun afspraak te komen. Zo zijn er zo min mogelijk mensen in ons ziekenhuis", laten ze bij het Udense ziekenhuis weten. Op de website van Bernhoven is een pagina met veel gestelde vragen rondom het opstarten van de poliklinieken. Verder is er een aantal hygiënemaatregelen: het gebruik van de zuilen met handalcohol om de handen te ontsmetten, geen handen schudden, hoesten of niezen in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. 

Prikposten
Nu de reguliere zorg weer opstart, zal het ook drukker worden op de prikposten. Met name op de prikposten van Bernhoven in het ziekenhuis in Uden en de prikpost Polikliniek Plein Zwanenberg in Oss, wordt verwacht dat de wachttijden zullen oplopen. In verband met spreiding van de drukte is het advies is dan ook om, daar waar het kan, een prikpost elders in de regio te bezoeken.
 

Meer berichten