Gezondheidscontrole en aanmelden poliklinieken Bernhoven gewijzigd | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Gezondheidscontrole en aanmelden poliklinieken Bernhoven gewijzigd

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | In Bernhoven verandert vanaf vandaag de procedure om de gebruikelijke gezondheidsvragen in verband met COVID-19 te beantwoorden. Ook het aanmelden voor een afspraak op de polikliniek verandert vanaf vandaag. De mensen die in de komende weken al een afspraak hebben zijn hierover per brief geïnformeerd.

Sinds de coronapandemie stellen Nederlandse ziekenhuizen een aantal gezondheidsvragen aan de bezoekers ter controle op klachten die op corona kunnen wijzen. Vanaf maandag 30 november kunnen de bezoekers aan Bernhoven deze vragen digitaal beantwoorden via een scherm op een zuil bij de ingang. Afhankelijk van de antwoorden krijgt de bezoeker een schoon chirurgisch mondneusmasker van het ziekenhuis of volstaat een eigen mondneusmasker. Afspraken op de poliklinieken gaan altijd door. 

Balie
Ook het aanmelden aan de balie is vanaf 30 november gewijzigd. Bernhoven heeft vier polikliniekgangen en iedere gang heeft voortaan een eigen balie waar de patiënt zich meldt voor de afspraak op de polikliniek in de betreffende gang. De rij centrale balies verdwijnt dus. Medewerkers van Bernhoven zijn in de hal aanwezig om waar nodig de gasten te helpen bij de nieuwe gang van zaken. Bernhoven doet dit om de wachtrijen in de hal te verkleinen en wil voorkomen dat in het winterweer mensen mogelijk buiten op hun beurt moeten wachten. Door het aanmelden weer over vier balies te verdelen, verspreidt het aantal mensen zich sneller. Het helpt ook om de 1,5 meter afstandsmaatregel beter te hanteren.

Ingang bloedafname
Omdat door de spreiding van de balies de wachtrijen naar verwachting worden opgelost, wordt de reserve-ingang voor de bloedafname (route 010) nabij de poli KNO vanaf maandag opgeheven. De afdeling bloedafname / laboratorium is dus vanaf maandag eveneens weer via de hoofdingang bereikbaar.

Meer berichten