<p>Carla Blom van de Udense Uitdaging.</p>

Carla Blom van de Udense Uitdaging.

(Foto: Udense Uitdaging)

Udense Uitdaging ambassadeur van Vitaliteitsweek

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | Van 20 tot en met 26 september wordt landelijk de Nationale Vitaliteitsweek georganiseerd. De ‘Udense Uitdaging’ is één van de ambassadeurs voor de uitrol in Uden. Samen met een team van partners als GUUS beweegt je, GGD Hart voor Brabant, Ons Welzijn, Inner Relations en diverse sportaanbieders organiseert de Udense Uitdaging die week meer dan 30 activiteiten die zijn gericht op vitaliteit.

Ook in Uden doen veel organisaties mee met de Vitaliteitsweek. De themaweek is bedoeld voor iedereen, van jong tot oud, werkend en niet werkend. Met allerlei activiteiten rond het thema #GOFIT willende organisatoren deelnemers bewust maken van het belang van hun eigen vitaliteit. Op het programma staan meer dan 30 verschillende activiteiten, variërend van een escaperoom en kookworkshops (gezond koken met kids) tot allerlei demonstratie(sport)lessen, workshops en beweegroutes.

Positieve gezondheid
Ook is er in de themaweek een lezing over positieve gezondheid door gezondheidswetenschapper en auteur Chantal Walg. “Dat we anders op zoek moeten naar gezondheid wordt steeds duidelijker. Gezondheid is namelijk zoveel meer dan niet ziek zijn of worden”, aldus Chantal. Tijdens haar lezing legt ze uit wat ze bedoelt met ‘anders op zoek gaan naar gezondheid’ en hoe je daar al jong mee aan de slag kunt. Dat doet ze met behulp van verhalen uit haar gelijknamige boek ‘Anders op zoek naar gezondheid’.

Fysiek én mentaal fit blijven
De activiteiten tijdens de Vitaliteitsweek zijn zowel gericht op fysieke fitheid als op mentale gezondheid. “Maar vitaliteit gaat ook over fit zijn voor de arbeidsmarkt, nadenken over de toekomst, leren waar je grens ligt tussen werk en privé, leren ontspannen enzovoort”, legt Carla Blom van de Udense Uitdaging uit. “In de Nationale Vitaliteitsweek kan je ontdekken wat het beste werkt voor jou of je bedrijf.” Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, werkt de organisatie nauw samen met de buurtcentra en ontmoetingspleinen (MFA’s) in gemeente Uden.

Meer dan 30 activiteiten voor jong en oud

Meedoen
Deelname aan de activiteiten van de Vitaliteitsweek is gratis. Een overzicht van alle activiteiten staat op de website van GUUS beweegt je (ga naar: www.guusbeweegtje.nl, kies: Activiteitenaanbod en vink Vitaliteitsweek #GOFIT aan). Daarbij wordt dan ook aangegeven óf en zo ja wanneer je je moet aanmelden.

Over de Udense Uitdaging
De Udense Uitdaging wil maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleren. Daartoe brengt ze stichtingen en verenigingen in contact met het lokale bedrijfsleven, opdat ze elkaar kunnen helpen, met gesloten beurs. Bijvoorbeeld als ze kennis, materialen of medewerkers nodig hebben. Elk jaar organiseert de Udense Uitdaging (meestal samen met andere lokale uitdagingen in Nederland) een campagneweek om zichzelf beter te profileren. Dit jaar doet de Udense Uitdaging dat via de Vitaliteitsweek.

Meer berichten