Bernhoven heeft vanaf volgende week ook corona-vaccinatiepunt

  •   keer gelezen   Gezondheid

UDEN | In Ziekenhuis Bernhoven kun je je vanaf donderdag 18 november ook laten vaccineren. Patiënten, bezoekers en omwonenden mét afspraak kunnen terecht bij het tijdelijke corona-vaccinatiepunt in de centrale hal.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch is er al een corona-vaccinatiepunt. Daar weten inwoners de weg naar het vaccinatiepunt goed te vinden. Reden voor GGD Hart voor Brabant om ook de samenwerking met het Udense ziekenhuis aan te gaan. Met een priklocatie in de buurt ondersteunt Bernhoven de campagne van de GGD omdat hiermee de toegankelijkheid vergroot wordt. Ook in Uden wordt alleen op afspraak gevaccineerd. Dat geldt zowel voor mensen die komen voor een eerste of tweede prik, mensen met een ernstige afweerstoornis die komen voor hun derde prik en straks ook voor de boostervaccinatie.

Boostervaccinatie
Het RIVM verstuurt eind deze maand de eerste uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de leeftijdsgroep 80+. Wie de brief heeft gekregen, kan de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn bellen om een afspraak te maken op een gewenste locatie en datum. Er kan dan ook een afspraak worden gemaakt om de boosterprik te halen in Bernhoven in Uden. Als de mensen van 80 jaar en ouder aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. De verwachting is dat de GGD’en in januari 2022 kunnen starten met de vaccinatie van mensen van 60 tot en met 79 jaar.

Open
Het vaccinatiepunt in de centrale hal van Bernhoven is vanaf donderdag 18 november twee dagen per week geopend. Iedereen vanaf 12 jaar kan hier met afspraak terecht op donderdag en vrijdag tussen 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer berichten