Extra hulp inkopen met de hulpvoucher

  •   keer gelezen   Gezondheid
UDEN - Voor inwoners van de gemeente Uden is vanaf woensdag 29 juli een zogenoemde hulpvoucher beschikbaar. Hiermee is het mogelijk om extra hulp te kopen voor ondersteuning op het gebied van huishouden of welzijn.

[image=313517]

De hulpvoucher is bedoeld voor inwoners van de gemeente Uden met een indicatie vanuit de: Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Regeling Gehandicaptenparkeerkaart (GPK), Jeugdwet en Wet Langdurige zorg. Wethouder Overmans vertelt dat de gemeente deze verandering zo geleidelijk mogelijk probeert in te voeren, voor zowel inwoners als zorgaanbieders. "Door de veranderingen in de zorg vragen we meer eigen kracht van inwoners. Verder hebben wij, als gemeente Uden, ervoor gekozen om de huishoudelijke hulp in stand te houden. En ook deze regeling biedt wat extra lucht. Door de introductie van de hulpvouchers krijgen inwoners de mogelijkheid om op een veilige, vertrouwde manier extra hulp in te kopen bij de zorgaanbieder die nu ook de hulp biedt. Daarmee kan men bijvoorbeeld een mantelzorger wat ontlasten of eens iets extra’s doen in huis.”

Mantelzorgers
De vouchers zijn vanaf 29 juli 2015 te verkrijgen via de website van de gemeente Uden onder Inwoners/Zorg en welzijn of via de gemeentebalie. Verder zijn er bij ‘Zorgverlening De Leijgraaf’ aan het Schakelplein in Volkel vouchers te koop. Robby van Lankveld is directeur van Zorgverlening De Leijgraaf. “Ik vind dit een goede ontwikkeling en werk er graag aan mee om het voor onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je ziet bijvoorbeeld dat de druk op mantelzorgers hoog is. Met de hulpvouchers krijgen zij wat lucht. Maar ook onze medewerkers geeft het lucht. Als de klant een voucher inzet voor extra hulp, kan de medewerker ook rustig de tijd nemen om de klus te klaren. Vaak is de dankbaarheid vanuit klanten groot voor deze extra klussen die anders meestal blijven liggen", aldus Van Lankveld.

Zorgaanbieders
De gekochte hulpvouchers kunnen worden ingeleverd bij de volgende zorgaanbieders: Tzorg, Interzorg, Zorgverlening De Leijgraaf, Breederzorg en Innozorg/Maxzorg. Inwoners die al hulp krijgen van een van de bovenstaande zorgaanbieders, kunnen terecht bij hun vertrouwde zorgaanbieder. De vouchers kunnen in 2015 en 2016 worden gekocht en verzilverd.
Meer berichten