Afbeelding

Vrienden van Madeleine viert 25 jaar rolstoelvervoer

Gezondheid 94 keer gelezen
BOXMEER | Stichting Vrienden van Madeleine viert feest. De stichting biedt deze zomer namelijk al 25 jaar rolstoelvervoer aan bewoners van expertisecentrum Madeleine in Boxmeer. Hierdoor kunnen zij hun familieleden en/of hun (oude) woonomgeving bezoeken en binding houden. Het jubileum wordt gevierd op donderdag 16 juli 2015 samen met de vrijwilligers die zich inzetten voor dit initiatief.

[image=312614]

“Toentertijd is dit initiatief in het leven geroepen om het voor bewoners met een beperkt budget toch mogelijk te maken bij hun familie op bezoek te gaan”, vertelt Theo Gartsen. Hij is zelf al bijna 25 jaar actief als vrijwillig chauffeur van de rolstoelauto. “De waardering voor dit werk is geweldig. Mensen zijn je heel dankbaar dat je ze naar hun ‘thuis’ brengt. Want daar is onze rolstoelauto voornamelijk voor bedoeld. We zijn geen taxi die bewoners naar bijvoorbeeld de kapper of activiteiten buiten Madeleine vervoert.”

Samen thuis
De bewoners betalen voor het rolstoelvervoer 11 eurocent per kilometer en daarmee is het goed betaalbaar, ook voor mensen met een kleine portemonnee. “Het kostenplaatje speelt inderdaad een belangrijke rol. Je kunt je geld maar één keer uitgeven”, stelt de heer Pluk uit Cuijk die zijn vrouw – die in Madeleine woont – elke twee weken een dag naar huis laat komen. “Het is zo fijn om regelmatig even met mijn vrouw samen thuis te zijn.” De heer Pluk is ook uiterst tevreden over de vrijwilligers die zijn vrouw met de rolstoelauto halen en brengen. “De chauffeurs zijn altijd vriendelijk en sociaal betrokken. Dat voel je meteen.” Ook Madeleine-bewoonster mevrouw Schaap is prima te spreken over het rolstoelvervoer. Elke vrijdag wordt zij met de rolstoelauto naar haar gezin in Langenboom gebracht. “Het is altijd een gezellig ritje. Het is fijn om onderweg met de chauffeur over hobby’s en het leven van alledag te praten.”

Vervoer op maat
Alle ritten worden gereden door vrijwilligers. En ook het onderhoud van de auto wordt door een vrijwilliger geregeld. “Daarnaast vormen giften een belangrijke inkomstenbron voor het bekostigen van de rolstoelauto”, stelt Inge Akkersdijk, die als accountmanager van het Servicebedrijf Pantein bij het rolstoelvervoer betrokken is. “In de afgelopen 25 jaar is bewezen dat het rolstoelvervoer van de stichting een blijvend succes is. We leveren hiermee vervoer op maat. Bewoners bepalen zelf wanneer ze gebruik willen maken van de auto en worden van deur tot deur gebracht.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant