Team 'Run4Youri' rent voor Youri en Kika

  •   keer gelezen   Gezondheid
ZEELAND - In Eindhoven vindt zondag 5 juli de Run for Kika plaats. “Met ons team 'Run4Youri' rennen we deze run van 5 kilometer, inderdaad, voor Youri”, vertelt Catherine Maytum. “Youri is 14 jaar en woont in het dorp Zeeland.”

[image=311856]

Eind vorig jaar heeft Youri te horen gekregen kanker te hebben in zijn been. “Na een aantal zware chemo kuren heeft hij vier weken geleden een circa 10-uur durende operatie aan zijn been gehad. 15 juni mocht hij weer naar huis, waarbij één been tot aan zijn middel ingepakt zat in het gips. En klagen, ho maar. Na de operatie wist hij tegen z'n moeder te zeggen dat ze zich toch wel om niks druk heeft gemaakt... . Maandag 22 januari weer opnieuw aan een lange rit, ditmaal van 8 chemokuren. Met ons team 'Run4Youri' willen we zo veel mogelijk aandacht geven aan deze rotziekte en, natuurlijk, zoveel mogelijk geld ophalen voor Kika. Niet enkel voor Youri, maar voor alle zieke kinderen.”

[image=311855]

Kinderen Kankervrij
Jaarlijks krijgen meer dan 500 kinderen in Nederland de diagnose kanker. De afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker al gestegen naar 75%. De oncologen en oprichters van Kika zijn er zeker van dat er nog heel veel meer winst geboekt kan worden! Het doel van KiKa: in 2025 geneest 95% van alle kankerpatiëntjes en hebben de kinderen minder last van bijwerkingen bij de behandelingen. Ambitieus, jazeker. Maar daarvoor is wel geld nodig voor onderzoek. En dat wordt onder andere gerealiseerd door de Run4Kika.

Sponsoren kan gemakkelijk via de website www.runforkika.nl.

[image=311857]
Meer berichten