‘Mexicaanse griep valt mee, tot nu toe’

  •   keer gelezen   Gezondheid
UDEN – “Nee, natuurlijk gaan Nederlanders niet met een mondkapje rondlopen. Dat doe ik zelf ook niet. Tot nu toe valt de Mexicaanse griep wel mee. Maar wát, als het virus gaat muteren? Niemand weet of dat gebeurt! Ben je dan voorbereid?” Yvonne Tegelaar stelde daarom een ‘grieppakket’ samen dat bescherming biedt tegen de Mexicaanse griep, maar ook andere virussen of bacteriën.

[image=120251]

“De Q-koorts? Ja, daar helpt het grieppakket ook tegen”, vertelt Yvonne Tegelaar. Ze opent het kleine blauwe handtasje en toont een desinfecterende en spray, latex handschoenen, een instructiekaartje en een ingenieus mondkapje. “Makkelijk mee te nemen of in je auto te leggen.”
Virussen en bacteriën krijgen bij juist gebruik van het grieppakket veel minder kans toe te slaan, weet Yvonne. “Om nu met een mondkapje rond te lopen, daar zijn Nederlanders te nuchter voor. Maar wat als dat wel nodig is? Ben je dan wel voorbereid? Als het straks wél nodig is, krijg je het niet meer aangemaakt.”
Vorig jaar ontwikkelde Yvonne al een ‘noodpakket’ dat hulp biedt bij rampen, maar ook kleinere problemen. “Een kennis stond zeven uur in de file met 15 graden vorst. Wat doe je dan om warm te blijven?” Haar ‘noodpakket’ biedt uitkomst.
Haar grieppakket biedt juist bescherming tegen wat kán gebeuren als de Mexicaanse griep evolueert. “Nee, ik ben geen doemdenker”, vertelt Yvonne. “Ik denk niet heel de dag wat er allemaal kán gebeuren. Ik denk er één keer aan en ben dan voorbereid.”

Het grieppakket kost 11,50 euro. Meer weten, kijk op www.grieppakket.nl.

Meer berichten