Meer bewegingsvrijheid tijdens de bevalling

  •   keer gelezen   Gezondheid
BEUGEN | Tijdens een ziekenhuisbevalling wordt de hartslag van de baby altijd goed in de gaten gehouden. Tot voor kort werd de aanstaande moeder hiervoor aan een monitor gekoppeld. Daardoor kon zij tijdens de weeën niet vrij bewegen en was zij als het ware aan het bed gekluisterd. Dat is in Maasziekenhuis Pantein voortaan verleden tijd.

[image=314989]

Als eerste ziekenhuis in de wijde regio zijn in het Maasziekenhuis alle apparaten voor controle van de hartslag en weeën vervangen door draadloze systemen. Hierdoor kan de vrouw tijdens de bevalling vrij rondlopen en zelfs douchen. Het kindje wordt nog steeds goed in gaten gehouden met het draadloze bewakingssysteem. De eerste ervaringen hiermee zijn zeer positief!
Omdat de aanstaande moeder nu niet meer steeds op de kamer hoeft te blijven tijdens de ontsluitingsfase heeft de kraamafdeling de wens om volgend jaar een ontspanningsruimte voor kraamvrouwen in te richten. Hierbij valt te denken aan een rustige omgeving met fijne muziek, waar een relaxstoel staat, een warmtemuur aanwezig is, je desgewenst een massage kunt krijgen of lekker in bad kunt gaan liggen.
Meer berichten