De presentatie in het gemeentehuis
De presentatie in het gemeentehuis

'Udense Veteranen' zoekt informatie over gesneuvelden

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Stichting Udense Veteranen is op zoek naar mensen die meer weten over 22 Udenaren die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn.

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Noord-Brabant van de Duitse bezetting begon. Om dit te herdenken, presenteert het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's-Hertogenbosch dat najaar een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers. Harry van den Bergh, secretaris van de stichting Udense Veteranen, hoorde van het project en besloot het initatief te steunen. "Er zijn gesneuvelden van wie er geen foto te vinden is, terwijl zij zoveel voor ons land gedaan en betekend hebben. Ik vind het daarom erg belangrijk dat alle verhalen compleet worden met alle gegevens en foto's." Het gaat om mensen die gesneuveld zijn op en na 10 mei 1940.

Momenteel staat de presentatie opgesteld in de publiekshal van het gemeentehuis, waarop alle informatie die tot nu toe bekend is, te lezen is. "Ik hoop dat er mensen zijn die meer informatie voor ons hebben, zodat we de lijst compleet kunnen maken." Heb je informatie of wil je meer weten? Mail dan naar BHIC 073 681 8500 (Frank.vanDoorn@bhic.nl) of Harry van den Bergh 0413 272190 (beton@planet.nl). Ook kun je de vragenlijst, die op de het eerste beeld hangt, meenemen en inleveren bij de receptie van het gemeentehuis (t.a.v. mevr. Olga Vogels) of bijvoorbeeld de bibliotheek.

Meer berichten