Foto van vroeger: luchtfoto Kruisheren

  •   keer gelezen   Historie

Het is eigenlijk zonde dat deze schitterende foto uit 1946 zo klein moet worden afgedrukt. Als je op Kliknieuws kijkt en de foto download kun je veel meer details onderscheiden. Je ziet dan dat de mensen op straat allemaal omhoog kijken naar het vliegtuig van waaruit de foto is gemaakt.

Op de voorgrond links de boerderij die tientallen jaren later nog even gebruikt door jongerencentrum De Pul. Verder de kop van de Bosschebaan en het Lieve Vrouwenplein en uiterst rechts het huidige restaurant Jambon

Centraal in het midden het complex van de Kruisheren met het klooster, de kapel en het college. Achteraan zien we links de oude Muloschool aan de Kruisherenstraat, waar nu het Udens College locatie Kleinveld is gehuisvest.Rechts achter herkennen we de Kerkstraat met Huize Sint-Jan, ofwel het Gasthuis met witte kruizen op het dak, ten teken dat het een ziekenhuis betrof.Tot slot een deel van het kerkhof (begraafplaats) van de Petruskerk.

Weet u meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl .Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl. Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers.

Meer berichten