Foto van vroeger: feestverlichting

  •   keer gelezen   Historie

De geschiedenis herhaalt zich steeds als het gaat over nieuwe feestverlichting in het winkelcentrum van Uden: is er voldoende geld ter beschikking en welk ontwerp wordt er uiteindelijk gekozen.

"Deze foto stamt ergens uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw. Trouw gingen elk jaar een klein groepje vrijwilligers, waaronder René Jetten, mijn broer William en ik (Luciën Bressers, Uden Archief), in november enkele avonden aan de slag om de vreselijk zware palen te plaatsen. Na de feestdagen herhaalde zich dit en werden de palen weer naar de opslag bij Hemelrijk gebracht. Leuk voorval dat we een keer hebben aangetroffen: op de Markt stond er een fiets met een degelijk slot aan een paal vergrendeld. Wij hebben gewoon de paal weggehaald en de fiets laten staan. Dit moet een vreemde gewaarwording geweest zijn voor de eigenaar van de fiets."

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … "ge bent Úje nie mer!" Aanbieding: het fotoboekje is nu afgeprijsd van 19,95 euro naar 15 euro.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten