Afbeelding

Foto van vroeger: de boerinnenbond

Historie 1.135 keer gelezen

Dit is de toneelclub van de boerinnenbond in 1949 met het blijspel Doedeltje wil beroemd worden. Het stuk ging over een gestolen baby (een pop) van de koningin. Die baby werd uiteindelijk door Doedeltje gevonden. Als beloning mocht zij taartjes eten zoveel ze wilde.

Vooraan: Nolda Timmers, Mien van Cuijk, Dina v.d. Elzen (Doedeltje) en Mien Timmers. Daarachter: Jans Vogels ,Fien Voet, Anna v.d. Broek, Jo Geurts, juffrouw Brokamp, Grarda Cissen en Franske Gabriels. Achteraan: Bertha Verkuijlen die de rol van het spook vertolkte.

De boerinnenbond deed vroeger veel voor de ontwikkeling van de jonge boerinnen. Ze gaven cursussen op velerlei gebied, zoals kook- en bakcursus, naai- en melkcursus. Bij de slachtcursus leerde je wat je met het varkensvlees allemaal kon doen en maken. Voor ontspanning was er de reidansclub en de toneelclub. Dit was vooral in de wintermaanden als het werk op de boerderij minder druk was op zondagmiddagen of in de avonden. De vergaderingen en toneelvoorstellingen van de boerenbond en boerinnenbond waren in de zaal van Jan Verkuijlen aan de Markt.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … "ge bent Úje nie mer!" Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro. Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant