Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: Prior van Milstraat

  •   963 keer gelezen   Historie

De Prior van Milstraat, voorheen regelmatig de Stationsweg of de Schafstraat genoemd, was vroeger een van de belangrijke wegen, omdat de weg vlakbij het spoorwegstation lag. Het was een provinciale weg op het traject Veghel – Uden – Volkel – Mill en Gennep. Er waren enkele hotels gevestigd en er hebben diverse herenhuizen gestaan, bewoond door fabrieksdirecteuren, een huisarts en de notaris.

Dit is het voormalige herenhuis van de familie J.G. Coenen-Verbunt, een medevennoot van de Superfosfaatfabriek Coenen & Schoenmakers, die later naar Veghel is verhuisd. Herman v.d. Berg runde er een hotel-pension met café-restaurant.

In het voorjaar van 1965 opende hier het eerste Chinees-Indisch restaurant van Uden: de Azië-bar, later Pom Lai. Begin 1986 is het pand gesloopt en er een nieuw pand gebouwd, maar de traditie is in stand gebleven, want nog steeds is er op deze plek een Oosters restaurant gevestigd.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … "ge bent Úje nie mer!" Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten