Foto van vroeger: Van Oort

  •   keer gelezen   Historie

Fried van Oort begon in 1912 als meubelmaker te werken in de stal van het ouderlijke huis aan de Maasstraat. De zaken liepen goed en in 1920 werd er nieuwbouw gerealiseerd aan de Kapelstraat, waar het bedrijf bijna 50 jaren gevestigd is geweest. Het bedrijf werd in 1962 overgenomen door zoon Ferry, die er al een aantal jaren werkte.

Op deze foto uit juni 1969 wordt de verhuizing van het bedrijf naar de Marktstraat aangekondigd met de tekst: totale UITVERKOOP wegens NIEUWBOUW.

Korte tijd nadat van Oort’s Woninginrichting naar de Marktstraat verhuisde, werd dit gebouw omgevormd tot een jeugdcentrum. Enkele namen uit de jaren zeventig zijn De Oude Pul, Pulcinella, Impuls en Pampus. Bij het pand zijn later de gordijnen voorgoed gesloten. Hier hebben de dames van Club 17 hun geld verdiend. Wanneer het pand precies gesloopt is weten we niet. Nu is er een modern restaurant gevestigd. Aan de overkant van de straat in het voormalige café A. van Lanen kwam lunchcafé De Galerie. De grote schuur erachter werd omgetoverd tot Soos Link, daarna ’t Tunneke en Amigo genoemd. De Kapelstraat was in die tijd het walhalla voor de jeugd uit Uden en omgeving. Tegenwoordig zijn er niet alleen de huidige jeugd, maar ook de jeugd van destijds, regelmatig te vinden in het Cultuurpodium de Pul, twee deuren verderop.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten