Foto van vroeger: Pipo de Clown in Uden

  •   keer gelezen   Historie

Als laatste foto voor het zomerreces willen we een stukje jeugdsentiment laten zien.

In de jaren zestig en zeventig was Pipo de Clown een jeugdserie op de televisie. Andere rollen in het verhaal waren zijn vrouw Mamaloe, circusdirecteur de Dikke Deur en de indiaan Klukkluk. In die tijd was er aanvankelijk slechts één Nederlandse zender die een beperkt aantal uren per dag uitzond. Op woensdag- en zaterdagmiddag was er om vijf uur het Kinderuurtje. Andere bekende programma’s uit het kinderuurtje waren Zwiebertje, een verhaal over een zwerver, ridder Floris, Oebele, Paulus de Boskabouter en meer. Het moet voor de jeugd van tegenwoordig amper voor te stellen zijn dat er in enkele tientallen jaren zoveel veranderd is. Stof om over te praten tussen de verschillende generaties binnen de familie.

Op 15 december 1971 deed Pipo de Clown Uden aan om de uitslag van een kindertekenwedstrijd bekend te maken. De wedstrijd werd georganiseerd ter gelegenheid van de opening van het nieuwe bankgebouw van de ABN aan de Markt, waar nu Grand Café Floryn gevestigd is.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … “ge bent Úje nie mer!” In de maanden juli en augustus zal deze rubriek tijdelijk niet verschijnen. Wij wensen onze lezers een prettige vakantieperiode en tot 1 september. Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten