Logo kliknieuws.nl/uden

Foto van vroeger: pand aan de Schafstraat

  •   keer gelezen   Historie

Dit markante pand is in 1907 gebouwd in opdracht van de zwagers Arn.Jansen-Peerenboom en Henr. Verheijen-Jansen. Beide gezinnen vertrokken vrij kort na de Eerste Wereldoorlog naar Rotterdam.

In 1928 trouwde de uit Boxmeer afkomstige Henri Bergmann met de Udense Chr. van der Putten. Zij dreven in dit prominente pand aan de Schafstraat, nu Markt, een winkel in dames- en herenconfectie en manufacturen.

In het najaar van 1966 verhuisde de zaak naar een nieuw pand in de Marktstraat, waar nu de Wibra zit. Het gebouw aan de Markt werd in 1975 gesloopt. De plannen voor een nieuw winkelcentrum op deze plek zijn nooit gerealiseerd. In de negentiger jaren is op deze plek uiteindelijk theater Markant verrezen. Alleen het pand rechts op de hoek van de Kastanjeweg en de Prior van Milstraat is nog herkenbaar, want het plantsoen op de voorgrond is inmiddels helaas verhard.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op onze website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje ‘Uden … “ge bent Úje nie mer!” Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro. Op is op.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten