Foto van vroeger: Molen Hoenderbosch

  •   keer gelezen   Historie

In Uden-Zuid, in het voormalige het buurtschap Hoenderbosch, staat nog steeds de romp van een van de vele molens die Uden rijk was. Het is het restant van de ronde bergmolen van de molenaarsfamilie Van Heeswijk. In 1956 is de molen ontdaan van zijn wieken en is het bedrijf verder gemotoriseerd.

Het zou prachtig zijn als er ooit nog eens fondsen vrij zouden komen om de molen te restaureren en in zijn oude glorie terug te laten komen.

Velen van u zullen zeggen dat dit een utopie is, maar kijk eens naar kleine dorpen als Loosbroek waar de Kilsdonkse molen nieuw leven is ingeblazen en Eerde waar een vergelijkbare molen als die in Uden-Zuid weer staat te pronken.

Naast de molen in het buurtschap Hoenderbosch woonde Willem van den Elzen, een van de meest markante Udenaren uit het midden van de vorige eeuw; hij heeft zich op allerlei fronten binnen de Udense samenleving ingezet.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten