Foto van vroeger: tramongeluk Nistelrodeseweg

  •   keer gelezen   Historie

UDEN | Vanaf het laatste kwart van de negentiende eeuw tot aan de Tweede Wereldoorlog was Uden rijkelijk voorzien van openbaar vervoer met zowel een trein- als een tramverbinding. Tot slot vestigde busonderneming A.T.O. zich in 1927 aan de Markt in Uden, zodat er vaste busverbindingen ontstonden met de plaatsen in de regio. De trein van Boxtel naar Goch in Duitsland stond bekend als het Duits Lijntje. De tram maakte onderdeel uit van de verbinding tussen Den Bosch, Veghel Uden en Oss.

Op de foto uit de oude doos zien we een bijzonder tafereel uit 1929. De Udensche Courant meldde op woensdag 20 november: Laatstleden Zaterdagmorgen 8 uur kwam de vrachtwagen van de firma L (Louwers, red.) uit Uden, ter hoogte van de Rakt uit een zijweg gereden. De chauffeur had den tram niet gehoord en hij was met de auto midden op de tramlijn, toen de in volle vaart zijnde tram op enkele meters afstand was. De tram reed dwars tegen de auto en deze werd totaal vernield en sleepte ze 20 meter ver mee. En verder: Van een en ander werden goedgeslaagde foto’s genomen.
Het was dorpsfotograaf H.A.O. Sandtmann die snel ter plekke was. Wij zijn altijd op zoek naar foto’s van deze en andere fotografen uit Uden.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl. Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Meer berichten